Afbeelding
Jan van den Brink

‘Mijn vrouw heeft groene vingers’

13 november 2022 om 14:00 Natuur en milieu

ELST In Elst is zaterdag een begin gemaakt met het vergroenen en ‘ontstenen’ van drie straten. Dit werd gedaan in het kader van de campagne  ‘Ga vergroenen en ontstenen in de gemeente Rhenen’. 

Henk Jansen

,,Mijn vrouw heeft groene vingers. Een tuin onderhouden is echt niet aan mij besteed. Ik laat het onkruid staan en haal al wat groeit en bloeit weg. Maar mijn vrouw kan het tuinwerk fysiek bijna niet meer aan, dus dien ik de schoffel en hark zo nu en dan toch ter hand te nemen. Trouwens, ik vind de groencampagne die de gemeente Rhenen is gestart een goede actie. Wellicht komen nu meer inwoners van de Irenestraat en andere straten in actie om hun tuinen met groen te verfraaien. Dat zou de straat nog mooier maken.’’ Aan het woord is Dik van Amerongen (85), de vanaf 1961 samen met zijn vrouw Annie (85) woonachtig is aan de Irenestraat in Elst. Ze hebben hun voortuin aardig op orde. Naast de Irenestraat wordt er ook gewerkt aan de Woudweg en Beatrixstraat. Onkruid, welig tierende graszoden, te hoge en misvormde bomen en nagenoeg vergane schuttingen en hekwerken worden aangepakt. Een grote groep van inwoners van de straten had zich verzameld achter het pad van de Irenestraat. Daar namen wethouder Bert Fintelman en Rhenam-directeur Wieke van Velthuizen in een korte toespraak het woord. De deelnemers aan de campagne kregen een gratis plantenpakket, bestaande uit ongeveer achttien planten- en bomensoorten. Over de wijze van het planten van de planten- en bomensoorten werd door een tuinarchitect uitleg gegeven. De bewoners konden bij het aanpakken van hun tuinen gebruik maken van tal van geleverde materialen, zoals kruiwagens, schoppen en spades. Daarnaast stonden de bewoners ook een aantal afvalcontainers ter beschikking. Ook wethouder Fintelman en Rhenam-directeur Wieke van Veldhuizen namen de schop en spade ter hand.  

RAVAGE Enkele inwoners, die niet met hun naam genoemd willen worden, spreken wat een aantal tuinen in de Irenestraat betreft van een grote ravage. De naam tuin onwaardig, zogezegd. ,,Tuinen die meer weg hebben van jungles. Waar totaal niet naar omgekeken wordt. Als je dat de gemeente meldt, dan wordt er niets aan gedaan. In ieder geval maakt een aantal bewoners van de Irenestraat, zoals je ziet wel werk van hun tuin’’, aldus één van de bewoners. 

groencampagne elst
Afbeelding
groencampagne elst
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie