Afbeelding
Veenendaal Waait Mee

Ingezonden brief: Ernstige zorgen over windturbines zijn terecht

31 januari 2022 om 12:51 Opinie

VEENENDAAL Volgens een ingezonden opinie van R. van Soest in de Rijnpost van 26 januari moeten we niet zo klagen over windturbines. Ik zou Van Soest er op willen wijzen dat er veel mensen zijn die zich terecht ernstig zorgen maken over de nadelige effecten van windturbines op de gezondheid van mens en dier, zeker als die windturbines op korte afstand van woonbebouwing worden geplaatst. Die zorgen mag je zeker niet als gezeur afdoen, want als het om gezondheidsrisico’s gaat geldt altijd het adagium ‘beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald’! 

Bovendien wordt door de plaatsing van dit soort turbines de openheid van het landschap volledig teniet gedaan. Uitgerekend die openheid wordt door onze overheden, provinciale milieufederaties én particulieren al decennia lang gekoesterd en bewaakt. Door de plaatsing van turbines zou die openheid in ieder geval voor de komende decennia om zeep worden geholpen, worden geofferd op het altaar van het klimaatalarmisme; kortzichtig opportunisme ten top! 

Daarnaast is de verwerking van het restmateriaal dat na vijftien tot twintig jaar van de windturbines overblijft kennelijk dermate problematisch dat men in de VS maar heeft besloten het restmateriaal te begraven. Het alternatief voor windenergie, kernenergie, wordt vervolgens door Van Soest op totaal verouderde en achterhaalde gronden afgeserveerd. Kennelijk wenst hij de moderne inzichten daaromtrent niet onder ogen te zien.

 Wim Takken, Veenendaal

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie