Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Pixabay

Pride Saturday nu bij Bibliotheek Veenendaal

12 mei 2023 om 18:00 Maatschappelijk

VEENENDAAL Bibliotheek Veenendaal houdt, samen met andere partijen, de eerste Pride Saturday op zaterdag 20 mei in de Cultuurfabriek in Veenendaal. ,,De Bibliotheek staat open voor alle mensen, ongeacht hun levensovertuiging, godsdienst, politieke gezindheid, afkomst, geslacht of seksuele geaardheid. Iedereen moet in Veenendaal zichzelf kunnen zijn’’. Dat laat de bibliotheek weten in een persbericht.

,,Iedereen is welkom om langs te komen en te genieten van verschillende activiteiten. Om 10.45 uur opent wethouder Martijn Beek van Gemeente Veenendaal de speciale dag. In de hal vind je informatiekraampjes van onder andere COC Midden-Nederland, COC Veenendaal en Ede Pride. Ook tonen we een filmpje met historisch beeldmateriaal van de Historische Vereniging Oud Veenendaal over Gerard Reve en Teigetje & Woelrat’’.

ACTIVITEITEN 

De gehele dag zijn er laagdrempelige activiteiten georganiseerd, voor ieder wat wils. ,,Zo kun je komen genieten van muziek van Veense singer-songwriter Noah Noordzee en leert schrijfster Marie Lotte Hagen onder andere hoe je omgaat met ‘shit waar je als vrouw mee moet dealen.’ GiGi geeft, als ervaringsdeskundige, een kijkje in de wereld van drag en vertelt over de verschillen binnen drag. Ook kun je meedoen aan een leuke workshop Heartstopper tekenen - wereldwijd is de graphic novel en Netflix-serie een enorme hit – of maak je eigen regenboogmachine, bekijk je de foto-expositie Oudroze van Ernst Coppejans en nog veel meer! Alle info: bibliotheekveenendaal.nl/pride.’’

PRIDE IN DE BIBLIOTHEEK

De Bibliotheek zegt er voor iedereen te zijn en streeft ernaar de programmering dan ook zo inclusief mogelijk te maken. ,,Met Pride Saturday willen wij vrijheid en diversiteit vieren omdat dit nog steeds niet altijd vanzelfsprekend is. Er is nog veel onbegrip en onwetendheid rondom LHBTIQA+, dit merken we ook in Veenendaal. Met de foto-expositie en de activiteiten op Pride Saturday willen we het onderwerp toegankelijk maken voor iedereen, de LHBTIQA+ gemeenschap representeren en iedereen zich welkom laten voelen om zichzelf te zijn’’. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie