Een wandkleed gemaakt in het Textiel Café
Een wandkleed gemaakt in het Textiel Café Bibliotheek Veenendaal

Verbinding door wol in De Cultuurfabriek Veenendaal

17 februari 2023 om 16:06 Activiteiten

VEENENDAAL ,,Door alle lockdowns de afgelopen jaren waren we soms een stuk verbinding kwijtgeraakt in de samenleving’’. Die verbinding is de Veense kunstenaar Eric Reede gaan zoeken door te starten met het Textiel Café in De Cultuurfabriek. ,,Na het tuften van een grote wollen bloemenkrans ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers op 4 mei, ontstond de wens voor een nieuw ‘community artwork’. Het Textiel Café kreeg als doel een gezamenlijk wandkleed te gaan maken. Reede omschrijft dat zijn rol was ‘om aan de losse draad te trekken en te zien wat eraan vastzit’.’’ Dat laat de Bibliotheek Veenendaal weten in een persbericht. 

Al snel kwamen er vaste bezoekers bij het Textiel Café. ,,Vele handen hebben aan het Veense wandkleed meegewerkt”, aldus Reede. ,,Soms een of twee keer, maar vaker nog wekelijks. Iedereen werkt mee aan een gezamenlijk werk. Ieder individu laat wat van zichzelf zien en geeft dat dan weg. Er is iets niet alleen gewerkt aan een wandkleed, er is hier vooral gewerkt aan verbinding.” Het eindresultaat zal in binnenkort in De Cultuurfabriek te zien zijn.

AANHAKEN

In het Textiel Café, elke tweede en vierde zaterdag van de maand van 10.00 - 12.30 uur in de kunstkubus, gaat de groep zelfstandig verder aan nieuwe gezamenlijke projecten. ,,Iedereen is welkom om aan te haken. Van tuften tot haken, hoe je het doet maakt niet uit - de nadruk ligt vooral op verbinding maken. Iets gezamenlijks maken, voor de gemeenschap van Veenendaal, door de gemeenschap van Veenendaal. Deelname aan het Textiel Café is gratis, dus kom gezellig langs’’, sluit de Bibliotheek af. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie