Afbeelding
Jan-Fotografie

‘ION Vallei wil inclusief ondernemen zichtbaar maken’

20 maart 2023 om 09:00 Maatschappelijk

VEENENDAAL Met een bos bloemen verwelkomde Nancy van der Vin Theater Lampegiet in Veenendaal als 50ste lid van het Inclusief Ondernemers Netwerk ION Vallei. ,,Het is mooi om te zien dat zoveel werkgevers actief bezig zijn met inclusief ondernemen. Dat houdt in dat zij, net als de Lampegiet, mensen in dienst hebben die een steuntje in de rug nodig hebben. Het heet dan dat ze ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’ hebben, terwijl ze vaak met wat extra geduld en goede begeleiding prima functioneren in een bedrijf.”

Voor Patrick Marcus, directeur van Theater Lampegiet, is inclusief ondernemen normaal: ,,Het is wel belangrijk te weten welke aandachtspunten iemand heeft, zodat je daar als werkgever rekening mee kunt houden. Maar verder kijken we vooral naar iemands kwaliteiten en dat levert gemotiveerde collega’s op.” 

De maatschappelijke betrokkenheid van de Lampegiet gaat verder. Marcus: ,,We zijn samenwerkingspartner van onze buren: De Bombardon. Cliënten van Reinaerde draaien als dagbesteding, onder begeleiding, regelmatig bij ons mee in bijvoorbeeld de bediening of de garderobe.”

ZICHTBAAR MAKEN

ION Vallei is het werkgeversplatform voor ondernemers in Regio Foodvalley die inclusief ondernemen. Het afgelopen half jaar is de organisatie doorgegroeid van 15 naar 50 leden. Nancy van der Vin: ,,Er zijn veel ondernemers die mensen een kans geven met een arbeidsbeperking of die (tijdelijk) een steuntje in de rug nodig hebben. Als ION Vallei willen we die bedrijven zichtbaar maken om zo andere ondernemers te inspireren hier ook stappen in te zetten. En we willen concrete resultaten boeken in de vorm van duurzame plaatsingen. Dat vergt voorbereiding en begeleiding en het lukt niet altijd direct, maar dat geldt voor ieder sollicitatietraject. Het is ook goed te weten dat er regelingen zijn, die de financiële risico’s afdekken.”

ION Vallei werkt nauw samen met het WerkgeversServicePunt (WSP) Regio Foodvalley, Werkkracht en HetWerktNu. ,,Zij kunnen de kandidaten leveren en ook zorgen voor begeleiding van zowel de kandidaat als de werkgever en de direct-leidinggevende.”

ONTMOETINGSLUNCH

Op 30 maart vindt een bijeenkomst plaats over het thema ‘mensen met een psychische kwetsbaarheid’. Daar bestaat veel onduidelijkheid over: ,,Die groep is heel divers en omvat bijvoorbeeld ook mensen die re-integreren na een burn-out. Voor de juiste beeldvorming vertelt een ervaringsdeskundige wat het betekent om een etiket ‘psychisch kwetsbaar’ opgeplakt te krijgen en hoe je daar als werkgever beter mee om kunt gaan. En we maken het concreet! Een aantal werkzoekenden uit deze doelgroep stelt zich voor: persoonlijk of via hun CV. Aansluitend is er tijdens de ontmoetingslunch alle gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. We hopen dat dit leidt tot concrete matches, waar deze kennismaking een belangrijke eerste stap voor is. We zijn een platform voor en door doeners en ook dat laten we op 30 maart zien.” 

De bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van het projectteam Hoofdzaak Werk, het WSP Regio Foodvalley en ION Vallei en is gratis toegankelijk voor werkgevers en HR-medewerkers uit Regio Foodvalley. Locatie: Theater Lampegiet. Meer informatie en aanmelden via IONVallei.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie