Afbeelding
Jan van den Brink

Ina Roelofsen neemt eerste sleutel in ontvangst

· leestijd 1 minuut Maatschappelijk

RHENEN Ina Roelofsen, een geboren en getogen Rhenense, nam vandaag de eerste sleutel in ontvangst van een van de 42 huurappartementen op ‘De Zanglijster’ in de nieuwbouwwijk ‘Vogelenzang’ in Rhenen. Daar werd door de aanwezigen een feestelijke toost op uitgebracht. Een toost die trouwens voor alle toekomstige bewoners gold. Vervolgens werd de bewoners, onder begeleiding van medewerkers van de Rhenense woningcoöperatie ‘Rhenam’, de gelegenheid geboden een kijkje te nemen in hun nieuwe woning. 

Door Henk Jansen

In een grote en verwarmde tent troffen de bewoners elkaar. Bij veel van die bewoners was er herkenning. Die van elkaar al wisten dat ze ook voor een huurappartement hadden gekozen. Maar daarnaast was er de verrassing van het niet van elkaar weten dat ze ook hadden gekozen voor een van de 42 huurappartementen. Zo had iedereen zijn of haar eigen verhaal om voor een van de huurappartementen te kiezen. 

PERSOONLIJKE VERHALEN,,Wat moet ik, nu ik alleen ben, in zo’n ruime gezinswoning. Daar is toch een gezin met kinderen blij mee te maken’’, aldus Folkert Nienhuis. Die vervolgens laat weten de komende tijd wel druk te zijn met de aanstaande verhuizing.,,Ik wil nog proberen om wat spulletjes te kunnen slijten. Over te doen aan de nieuwe bewoners van het huis. Spulletjes die ik straks niet meer kan gebruiken. Zoals bijvoorbeeld dure rolgordijnen. Zou mooi zijn als dat door de nieuwe bewoner overgenomen wordt. Zo niet dan dien ik toch andere oplossingen te vinden. Ik kijk trouwens echt uit naar het wonen in het appartement.’’

,,Kijk, ik kom in het rijtje op de begane grond te wonen. Daar staan nu nog geen scheidingsschermen. Op de schets heb ik ze wel zien staan. Maar staan er nog niet. Ik ga er dus wel vanuit dat die nog geplaatst worden. Een beetje privacy vind ik wel belangrijk’’, aldus mevrouw van Zetten. Na een aantal toespraken was het de beurt aan SGP-wethouder Gert van Laar. Hij liet weten dat Rhenen echt toe was aan een aantal betaalbare huurwoningen om zo weer doorstroming in het zo schaarse huurwoningenaanbod te krijgen. 

WERKZAAMHEDEN Hij wees er nog wel op dat de bewoners nog even geduld dienden te hebben voor wat de werkzaamheden die in en om de appartementen betreft nog gaande zijn. ,,Er worden nog werkzaamheden aan een deel van de Zwarteweg richting de Rijn verricht. Echt overlast zal het niet geven en als die klus straks gedaan is dan kan pas echt worden genoten van een mooie omgeving.’’ De nieuwbakken wethouder nam vervolgens samen met een medewerkster van ‘Rhenam’ de spa in de hand om zand te scheppen in een gat waar namens de Rhenense coöperatie een boom werd geplant.

GEMEENSCHAPSZIN De toekomstige bewoners werd vervolgens op de galerijen van de 2 appartementsgebouwen de gelegenheid geboden om een kijkje te nemen in de woning. Bewoners, wel of niet bekend met elkaar die al een praatje begonnen. ,,Het lijkt erop dat er nu al sprake is van een gemeenschapszin. Wie weet hoe close die mensen met elkaar worden. Zou een mooi voorbeeld zijn voor de gehele gemeente Rhenen’’, aldus Gerard Baars, een nieuwsgierige inwoner van de Grebbestad. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Stilok brengt aantal programma’s fors terug maar blijft uitzenden rond kerkdiensten 14 uur geleden
Afbeelding
Jubilieum Rembrandt College wordt groots gevierd 16 uur geleden
Afbeelding
Uitvaartverzekering, kapitaal of natura? De specialist 16 uur geleden
Afbeelding
Vier kandidaten uit gemeente Rhenen voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen 17 uur geleden
Afbeelding
Nadenken over ja/ja-sticker voor Veenendaal 19 uur geleden
Afbeelding
Na bijna 40 jaar valt doek voor Snuffelshop 22 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas en Mrs. Harris in Filmhuis Veenendaal 22 uur geleden