Afbeelding
Google Streetview

Veenendaal vangt tijdelijk extra vluchtelingen op

7 september 2022 om 07:46 Maatschappelijk

VEENENDAAL Veenendaal vangt vanaf eind september tijdelijk extra vluchtelingen op aan de Wageningselaan 2. ,,We breiden de crisisnoodopvang die er nu is uit naar ongeveer 150 personen. Het aanmeldcentrum in Ter Apel ontlasten we op deze manier nog verder. Gemeente Veenendaal gaat hiermee in op het dringende verzoek van de landelijke overheid en Veiligheidsregio Utrecht om te zorgen voor extra, tijdelijke opvangplekken.”

Op dit moment worden er zo’n zeventig mensen opgevangen, dat aantal wordt dus verdubbeld. De extra opvangplekken komen in het gebouw van de huidige crisisnoodopvang aan de Wageningselaan 2. De komende tijd maakt de gemeente Veenendaal de locatie geschikt voor de extra opvang. ,,We verwachten dat het gebouw eind september klaar is om de extra mensen op te vangen.”

Er komen extra aanmeldcentra op andere plekken in Nederland. Tot deze klaar zijn moeten de vluchtelingen tijdelijk opgevangen worden op crisisnoodopvanglocaties. Zo hoeven de mensen niet gedwongen buiten te slapen in Ter Apel. ,,Op dit moment weten we dat de landelijke overheid op 1 oktober nog geen extra aanmeldcentrum klaar heeft. Gemeente Veenendaal vangt de vluchtelingen op de Wageningselaan 2 daarom langer op. De noodopvanglocatie blijft tot begin januari 2023 in gebruik”, meldt de gemeente.

SCHRIJNEND Burgemeester Gert-Jan Kats: ,,De situatie in Ter Apel is nog steeds schrijnend en onhoudbaar. Dagelijks zien we de beelden in de media van de mensonterende omstandigheden. De landelijke overheid doet opnieuw een dringend beroep op gemeenten en veiligheidsregio’s om nog meer noodopvangplekken klaar te maken. In Veenendaal nemen we daarom onze verantwoordelijkheid en bieden we tijdelijk aan nog meer mensen een plek in het voormalig hoofdkantoor van BelCompany aan de Wageningselaan. Samen met de Veiligheidsregio Utrecht, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en andere maatschappelijke partners zorgen we dat de opvang goed verloopt.”

INFORMATIE De meest actuele informatie over de crisisnoodopvang staat op www.veenendaal.nl/noodopvang. Op deze website staan ook de antwoorden op veelgestelde vragen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie