Foto (ter illustratie) van de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Harskamp (gemeente Ede).
Foto (ter illustratie) van de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Harskamp (gemeente Ede). Gemeente Ede

Vier opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen in Veenendaal

Maatschappelijk

VEENENDAAL Op verschillende plaatsen in Veenendaalse hebben inwoners, organisaties en instellingen al tientallen Oekraïense vluchtelingen tijdelijk opgevangen. Ook de gemeente bereidt vier locaties voor om vluchtelingen een tijdelijk thuis te bieden.

,,In Veenendaal kiezen we bij de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne voor semi-permanente opvang. Op deze manier kunnen wij zoveel mogelijk vluchtelingen onderbrengen op een veilige, duurzame plek, zodat ze voorzien worden van alles wat ze nodig hebben”, aldus de gemeente.

De verwachting is dat op korte termijn circa 100 gevluchte Oekraïners via Utrecht in Veenendaal worden gehuisvest. ,,Op dit moment worden er voorbereidingen getroffen om nog deze week (de week van 21 maart) negen wooneenheden beschikbaar te hebben aan het Huzarenpad 1. De komende twee à drie weken worden er nog drie locaties geschikt gemaakt voor huisvesting, die zijn gevestigd aan de Kerkewijk 20, Nieuweweg 59-76B en Kaardenbol 4.”

Deze locaties zijn beschikbaar gesteld door een particuliere pandeigenaar en Patrimonium Woonstichting. ,,De omwonenden van deze locaties hebben vorige week hierover een brief ontvangen.”

,,Het is niet uit te sluiten dat de komende maanden meer vluchtelingen in Veenendaal opgevangen worden en dus ook meer huisvesting moet worden gezocht”, meldt de gemeente. De gemeente Veenendaal richt onder andere in samenwerking met stichting Vluchtelingenwerk en het initiatief Veenendaal voor Oekraïne de wooneenheden in.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderactiviteiten in Bibliotheek Veenendaal tijdens voorjaarsvakantie 2 uur geleden
Afbeelding
Reizigers waarderen Veenendaalse stations beter dan vorig jaar 8 uur geleden
Afbeelding
'Als de sirene afgaat, hebben we 's avonds Club'95' 10 uur geleden
Afbeelding
Vragen uit Veenendaal aan GGD over mislukken digitaal kinddossier 22 uur geleden
Afbeelding
'Actiegroepen tegen windturbines krijgen adviserende rol bij gemeente Ede' 2 feb, 16:58
Afbeelding
Burgemeester Kats leest voor op basisschool TOV 2 feb, 16:36
Afbeelding
Nieuwe laptops voor drie goede doelen in Veenendaal 2 feb, 12:46