Justin Hermsen (19) staat als vierde op de lijst van de PR/GL en was aanjager van de regenboogstembusakkoord.
Justin Hermsen (19) staat als vierde op de lijst van de PR/GL en was aanjager van de regenboogstembusakkoord. PR

‘Regenboogakkoord heeft enorme meerwaarde’

9 maart 2022 om 16:24 Maatschappelijk

RHENEN Een groot aantal partijen in de gemeente Rhenen hebben zaterdag het regenboogstembusakkoord getekend. Justin Hermsen (19) staat als vierde op de lijst van de PR/GL. Hij vertelt: ,,Dit stembusakkoord wordt elke verkiezingen getekend. Vorige verkiezingen tekende mijn partij het akkoord ook. Ik ga me komende periode wel inzetten op dit onderwerp, met de ervaringen van de afgelopen jaren in mijn rugzak.” 

Hij legt uit wat het akkoord precies inhoudt en wat het voor hem betekent. Justin: ,,Met het tekenen van het regenboogstembusakkoord laat een partij zien pal naast LHBTI+ personen te staan, maar naast symboolpolitiek heeft het regenboogstembusakkoord een enorme meerwaarde. In het akkoord staan verschillende punten opgesteld om de acceptatie, welzijn en tolerantie van LHBTI+ personen binnen de gemeente te verhogen. Ik weet dat in de raad tussen de partijen afgesproken is de volgende periode een inclusiebeleid te gaan opbouwen. De partijen die nu het regenboogakkoord ondertekenen laten dan zien dat mensen met een andere seksuele oriëntatie er bij horen in Rhenen.”

PRIDE YOUTH Justin is geboren en getogen in Rhenen en voormalig Pride Youth-vertegenwoordiger. Hij vertelt hoe dat zo gekomen is: ,,Drie jaar geleden, toen ik 16 was, ben ik inderdaad ambassadeur voor Pride Amsterdam geworden. Dit gebeurde via een verkiezing op social media, die ik uiteindelijk dus won. Tijdens dit jaar heb ik zo veel mogelijk mensen proberen te inspireren met mijn eigen verhaal, ik val zelf namelijk ook op jongens. Ik heb tijdens mijn ambassadeurschap hele mooie en inspirerende mensen mogen ontmoeten en veel ervaring opgedaan. Dit zou mij handig uitkomen bij het nog inclusiever maken van onze mooie gemeente.”

POLITIEK Hoe kwam hij erbij om de politiek in de gaan, in dit geval voor lijst 3 PR/GL. ,,Mijn interesse in politiek heb ik al sinds ik een kleine Justin ben, wat zich op mijn 16e uitte in het ambassadeurschap bij Pride Amsterdam. Toen ik een tijdje geleden met Gabrielle Geerts, onze lijsttrekker, stond te praten, klonk de Rhenense politiek mij interessant in de oren. Het idee dat ik als individu Rhenen weer een stukje mooier kan maken geeft mij een fijn en voldaan gevoel, vandaar dat ik op deze leeftijd al meedoe aan de verkiezing.”

AMBITIES Wat zijn de plannen voor de toekomst? ,,Ik heb zelf aardig wat ambities voor de toekomst, zo doe ik nu een opleiding tot radio- en tv-presentator. Eigen programma’s mogen maken en presenteren lijkt me enorm gaaf. Verder is eigenlijk mijn enige ambitie gelukkig blijven, want daar voel ik me wel het meest fijn door.”

Wat is jouw grootste wens voor de gemeente Rhenen voor de komende 4 jaar? ,,Ik heb aardig wat ludieke wensen voor de komende 4 jaar, maar mijn grootste wens voor de komende 4 jaar is dat we ons samen in de gemeente nog meer ‘thuis’ kunnen voelen. Dat is een Rhenen waarin we naar elkaar omkijken en elkaar niet onterecht veroordelen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie