Willy vond haar plek bij Allround en ze heeft het naar haar zin.
Willy vond haar plek bij Allround en ze heeft het naar haar zin. Studio Pothoff

‘Je moet iemand zien en spreken; een cv zegt niet zoveel’

25 november 2021 om 16:08 Maatschappelijk

VEENENDAAL Een sterk voorbeeld van ondernemers die mensen een kans geven om op de arbeidsmarkt een plek te vinden is Allround Zorg in Veenendaal. Uiteraard werd deze organisatie ook bezocht door wethouder Dylan Lochtenberg. Willy vond haar plek bij Allround en wil haar verhaal graag vertellen over hoe ze hier terecht is gekomen.

Allround Zorg levert onder andere huishoudelijke hulp vanuit de Wmo. Directeur Souhail Saidi: ,,Het vinden van personeel is voor ons een uitdaging. Naast het kunnen schoonmaken moeten ze ook de rust en ruimte hebben om een luisterend oor te bieden en mensenkennis hebben. Die kwaliteiten zijn belangrijk voor ons en die heeft iemand of die heeft iemand niet, dat kun je niet even aanleren.”

KANS GEVEN Souhail is van nature iemand die een persoon een kans wil geven: ,,Sowieso vind ik dat je mensen moet hebben gezien en gesproken om een indruk te hebben. Een cv zegt niet zoveel. En uiteindelijk draait het natuurlijk om de feedback van de cliënten, daarom laten we ze een maand op proef werken. We hebben vijf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de afgelopen 5 jaar aan een baan kunnen helpen.”

Eén van die mensen is Willy, die altijd gewerkt heeft tot ze haar enkel brak, ontslag kreeg en al snel in de bijstand belandde: ,,Ik was dik over de 50 en dan kom je ook in een situatie waarin niemand je meer wil hebben omdat men je gewoon te oud vindt. Ik heb toen van alles gedaan aan cursussen en stages en ben ook vrijwilligerswerk gaan doen bij een dagbesteding voor gehandicapten. Dat doe ik inmiddels zes jaar en nog steeds met veel plezier. Daardoor kwam de vraag of werken in de zorg niet iets voor mij was en uiteindelijk kwam ik bij Allround terecht.”

BIJ ELKAAR Willy kreeg een paar eerste cliënten én het vertrouwen. ,,In dit werk komt voor mij veel bij elkaar. De flexibiliteit en de afwisseling bevallen mij heel goed. Verder ben je met mensen bezig. Iedereen is anders en heeft eigen regels en gebruiken: daar moet je rekening mee houden. Ik merk dat ik door mijn leeftijd wat extra’s kan brengen dankzij mijn levenservaring en mensenkennis.”

ERVARING Willy is inmiddels bijna 63 en verwacht binnenkort een vast contract te krijgen. Ze heeft een tip voor werkgevers: ,,Aan ondernemers die met een personeelstekort kampen zou ik willen meegeven om ook eens te kijken naar wat oudere mensen. Niet alleen naar jongeren met een diploma. Sommige mensen hebben een heleboel goede ervaring zonder papieren. Geef die mensen eens een kans en kijk wat er gebeurt.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie