Afbeelding
KRO-NCRV

Stef Bos op Veenendaalse geboortegrond voor tv-programma

20 november 2021 om 08:02 Mensen

VEENENDAAL In de tweede aflevering van de serie Serenade van Stef ontmoet zanger en tekstschrijver Stef Bos architect Narda, die in Scherpenzeel opgroeide en in Veenendaal naar de middelbare school ging. Zij verlaat binnenkort huis en haard om met een Oost-Europese bus de wereld in te trekken, op zoek naar haar thuis. Bos gaat hierover met haar in gesprek en dat doet hij onder meer in Veenendaal, recht tegenover zijn geboortehuis.

Wat moet uitgerekend een architect nou met een bus om in te wonen, vraagt de zanger zich af. Wat volgt is een gesprek over haar idealen voor een betere wereld, voor zichzelf en voor anderen. Van het gesprek maakt Bos daarnaast een lied.

LESBOS Al jaren is Narda op zoek naar een openbare plek waar mensen helemaal zichzelf kunnen zijn. Niet alleen als freelance architect, maar ook als vrijwilliger houdt ze zich hiermee bezig. Zo trok ze naar Lesbos toen daar de eerste vluchtelingen aankwamen en verbleef ze in Afrika als bouwbegeleider. 

GEMIS Steeds als ze weer terugkwam in Nederland, overviel haar het gevoel dat ze zich hier niet helemaal thuis voelt. ,,Op de plekken waar minder te kiezen viel, voelde ik me eigenlijk veel beter. Het valt me ook op dat we zo leven naar onze agenda’s, dat spontaan langskomen niet meer zo normaal is. Dat mis ik”, legt ze uit.

TE ‘ZIJN’ Narda heeft besloten actie te gaan ondernemen. Met haar bus en een zelfgebouwde dome-tent trekt ze de wereld in. ,,Met voorbijgangers ga ik het gesprek aan over je thuis voelen. Waarom moeten plekken altijd een functie hebben? Je gaat naar een cafeetje voor koffie, naar de bieb om een boek te lenen. Maar waarom is er geen plek om gewoon te kunnen ‘zijn’? Ik zoek een plek waar iedereen zich thuis voelt, waar je mag zijn wie je bent. Waar duidelijk wordt dat verschillend zijn leidt tot rijkdom.” 

Serenade van Stef is op vrijdag 3 december om 16.40 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie