Afbeelding
Filmhuis Veenendaal

Madres Paralelas en The Duke in Filmhuis Veenendaal

18 april 2022 om 07:28 Film

VEENENDAAL Filmhuis Veenendaal verwelkomt komend weekend weer publiek in de filmzaal van Spectrum aan het Kees Stipplein. Madres Paralelas draait zaterdag 26 maart om 20.00 uur. Op zondag 27 maart speelt The Duke om 14.30. Kaarten zijn ter plekke te koop. Verzekerd zijn van een plekje? Reserveer dan online tickets op www.filmhuisveenendaal.nl 

Op zaterdag speelt Madres Paralelas. In de film bevallen twee jonge vrouwen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. De parallel eindigt daar helaas, want hoewel de ene blij en enthousiast is met het nieuwe moederschap, is de ander bang en onzeker. De twee moeders bouwen een hechte band op en proberen elkaar te helpen in de spannende periode die hen te wachten staat. In een interview vertelt Penelope Cruz dat het verhaal van Madres Paralelas achttien jaar in productie is geweest. Corona gaf regisseur Pedro Almodóvar de tijd en rust om het script af te maken en de cameralenzen af te stoffen, om daarna meteen te beginnen met filmen. Cruz kwam hem graag ondersteunen in hun achtste project samen.

Op zondag draait The Duke. Met de typische Engelse humor is dit een film die je alleen maar met een lach laat vertrekken uit de filmzaal. Jim Broadbent speelt een zestigjarige man, die besluit een onbetaalbaar schilderij te stelen. Zijn impulsieve actie verandert in een komische klopjacht en een ietwat bijzondere rechtszaak. Broadbent wordt vergezeld door Helen Mirren, die een fantastische rol heeft als de liefdevolle maar directe vrouw. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie