Afbeelding
Rob Youngson/Focus Features

Filmhuis Veenendaal draait Belfast en Death on the Nile

11 april 2022 om 07:00 Film

VEENENDAAL Bij Filmhuis Veenendaal draaien komend weekend de films Belfast en Death on the Nile. 

De jonge Buddy leidt een zorgeloos leven in een gezellige volksbuurt in Belfast. Het protestantse gezin woont er vreedzaam samen met verder overwegend katholieke gezinnen. Maar in de zomer van 1969 gaat het mis als protestanten een auto opblazen in de wijk. De ravage is enorm. Bang geworden voor de relschoppers besluiten de buurtbewoners een barricade op te werpen, precies op de plek waar Buddy en zijn vrienden vaak spelen. De sfeer thuis wordt er niet beter op. Buddy’s ouders willen eigenlijk weg uit Belfast, maar dat vindt Buddy maar niks. De film werd geschreven en geregisseerd door Kenneth Branagh die zelf opgroeide in Belfast. Zijn script werd beloond met een Golden Globe. En sinds kort kan de regisseur ook een Oscar voor het beste filmscenario op de schoorsteenmantel zetten.

DEATH ON THE NILE Hercule Poirot, de flink besnorde speurneus uit de beroemde detectives van Agatha Christie, heeft het er maar weer druk mee. Als gast is hij mee met een pasgetrouwd stel op een Nijlcruise. Maar wat een ontspannen reis had moeten worden, verandert in een dramatische tocht als er een lijk op de boot wordt gevonden. Zal het Poirot lukken de moordenaar(s) aan te wijzen? De piramides, de sfinx en de prachtige tempels van Egypte vormen het onverstoorbare decor voor dit drama. Net als Belfast is deze film geregisseerd door Kenneth Branagh. De rol van Hercule Poirot heeft hij ook maar meteen voor zijn rekening genomen. 

Belfast draait zaterdag 16 april om 20.00 uur en Death on the Nile op zondag 17 april om 14.30 uur. De films draaien in zaal Spectrum, Kees Stipplein 72.  Kaarten kunnen worden gereserveerd op  www.filmhuisveenendaal.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie