Death on the Nile
Death on the Nile Rob Youngson

Death on the Nile en Belfast in Filmhuis Veenendaal

21 maart 2022 om 13:00 Film

VEENENDAAL Filmhuis Veenendaal vertoont op zaterdag 26 maart de film Death on the Nile. Op zondag 27 maart staat de film Belfast op het programma.

Hercule Poirot is terug. Bewapend met zijn opvallende snor en slimme inzichten komt Poirot weer boven water om een moordzaak op te lossen in Death on the Nile. Een gezellige rondvaarttocht wordt verstoord door een brute moord. Geen van alle verdachten kon het schip verlaten hebben: hij of zij is dus nog aan boord. De taak aan Poirot, gespeeld door Kenneth Brannagh, om de dader op te sporen. 

Net als Murder on the Orient Express uit 2017 heeft de cast zeker geen tekort aan sterren met onder andere Gal Gadot (Wonder Woman en Red Notice), Letitia Wright (Black Panther en Black Mirror) en Armie Hammer (The Man From U.N.C.L.E. en Call Me By Your Name) als enkele van de hoofdverdachten. Zou een van hen het gedaan hebben?

BELFAST Geen genoeg van Kenneth Brannagh? Op zondag draait Belfast, geproduceerd en geregisseerd door Brannagh. In Belfast volgen we een liefdevol arbeidersgezin dat ongevraagd middenin de rellen en conflicten van de stad van 1969 terecht komt. De onrust tussen de katholieken en protestanten vindt de jonge Buddy allemaal maar lastig te volgen. Hij is veel liever bij zijn opa en oma, gespeeld door filmveteraan Ciarán Hinds (The Sum of All Fears en First Man) en de geniale Dame Judi Dench (James Bond en Shakespeare in Love). 

De film heeft qua setting veel weg van Billy Elliot, maar mixt dit meteen portie belangrijke maatschappelijke problemen in die tijd, zoals zorg dragen voor de familie en slechte arbeidersomstandigheden. Deze komen nóg sterker naar voren door het feit dat deze film in zwartwit gemaakt is.

Death on the Nile draait op zaterdag 26 maart om 20.00 uur. Op zondag draait Belfast om 14.30. Kaarten zijn ter plekke te koop. Reserveren kan online op www.filmhuisveenendaal.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie