Renate Reinsve als Julie in The Worst Person in the World.
Renate Reinsve als Julie in The Worst Person in the World. Photo by IMDb

Noors portret en Frans dilemma in Filmhuis Veenendaal

29 maart 2022 om 08:55 Film

VEENENDAAL Filmhuis Veenendaal toont zaterdagavond om 20.00 uur. The Worst Person in the World op het filmdoek. Op zondagmiddag draait vanaf 14.30 uur de film Tout S’Est Bien Passé.

The Worst Person in the World is een productie van de Noor Joachim Trier. Het verhaal begint met een amusante schets van de millenial Julie (Renate Reinsve), die maar niet kan kiezen. De gesjeesde studente zoekt vertwijfeld naar de juiste koers, tussen alle bomen die het bos vormen. ,,Ik heb het gevoel dat ik nooit iets afmaak”, aldus Julie. Het verhaal gaat onder meer over carrièrekeuzes, sterfelijkheid en liefdesleed. In die begrippen figureert haar tegenspeler, striptekenaar Aksel (Anders Danielsen Lie). Maar is Aksel de ware?

Trier maakte eerder de producties Reprise en het drama Oslo, August 31st. Samen met The Worst Person in the World vormen deze producties een trilogie, als zijnde drie portretten van een generatie. Dat alles tegen de achtergrond van de boeiende stad Oslo.

Op zondagmiddag 3 april toont Filmhuis Veenendaal de film Tout S’Est Bien Passé. De film vertelt de relatie tussen Emmanuelle (Sophie Marceau) en haar vader André (André Dussollier). André, een tachtigplusser, herstelt van een hartinfarct, en kan niet goed meer voor zichzelf zorgen. Hij wil euthanasie laten plegen en zijn dochter zou dit moeten regelen. Maar de relatie tussen vader en dochter staat al jarenlang op gespannen voet. De verstoorde relatie is zo erg, dat Emmanuelle haar vader wel eens dood heeft gewenst. Maar het levensdilemma krijgt grote vormen nu Emmanuelle de regie in handen krijgt… 

Filmhuis Veenendaal vertoont de films in Spectrum, Kees Stipplein 72, Veenendaal. Kijk voor toegangsbewijzen en meer informatie op www.filmhuisveenendaal.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie