De leden van de G-band hebben er zin in.
De leden van de G-band hebben er zin in. Co Keulstra

Veense G-band geeft concert voor Oekraïne

11 maart 2022 om 15:30 Muziek

VEENENDAAL ,,Voor de tv luisterde ik naar voetballer Evgeniy Levchenko die ambassadeur is van Stichting Breath Care For Kids”, vertelt voorzitter Berna Hazeleger. ,,Dat sprak me wel aan en ik ben meteen naar de gemeente gestapt voor een vergunning. Die gaven ze direct, dat duurt normaal wel acht weken. We gaan zaterdag 19 maart een concert geven op het Stadsstrand in Veenendaal van ‘s morgens 11.00 tot ‘s middags 16. 00 uur. Er staat een (collecte) bus waar de mensen hun donatie in kunnen doen en er is een Rad van Fortuin, waar mooie prijzen te winnen valt.”

door Co Keulstra

Stichting Breath exploiteert verschillende (kinder) huizen in Oost-Europa en in Oekraïne volgens de Small Group Home formule. Kleinschalige opvang, maximaal 10 kinderen per huis met veel ruimte voor individuele aandacht.

,,We zijn de winkeliers afgegaan en kregen ontzettend veel prijzen aangeboden, van kinderfietsen tot Make-upsets van 60 euro”, vervolgt Berna. ,,Ook vele tegoedbonnen van 10 euro tot 25 euro. Daarnaast vele leuke prijzen van de groenteboer, de bakker, de opticien en nog veel meer. Wat hebben wij in Veenendaal toch een fantastische winkeliers en ondernemers. Via deze weg wil ik ze nog eens hartelijk bedanken.”

De G-band heeft nu weer vier weken geoefend en zijn er klaar voor. Ze zullen vele mensen een plezier doen met hun muziek en hopen op deze manier veel geld binnen te halen voor de kinderen van Oekraïne. De Veense G-band is de eerste die dit jaar het Stadsstrand mag gebruiken voor een evenement. Berna heeft veel lof voor de ondernemers maar ook voor Down Town. Hun deuren staan open voor mensen die gebruik willen maken van het toilet, zij kunnen gewoon binnenlopen en hun ding doen. Ook melden zich al vrijwilligers om mee te helpen om van deze dag een succes te maken. Jaap Pilon zal aanwezig zijn en misschien het Rad van Fortuin bemannen.

De Veense G-band is een orkest waar alleen verstandelijk beperkte mensen in spelen, ze maken samen muziek en leren daarbij naar elkaar te luisteren. Ze spelen keyboards, een drumstel, tenortrommen met bekkens, Djembé s en allemaal kleine slaginstrumenten. Zo kunnen zij hun talenten laten horen en zien. Ze mogen allemaal meedoen, ook al hebben zij geen muzikale achtergrond. Het is een hobby en het gaat om plezier en ontspannen met muziekles. 

Berna: ,,We zoeken nog een muzikaal leider/dirigent die de doelgroep wil komen helpen, we werken hoofdzakelijk met kleuren op de toetsen van de keyboards en de slagwerkers krijgen allemaal verschillende ritmes aangeleerd. In de zomer treden we soms wel eens in de maand op. De repetitietijden zijn maandag van 19.00 tot 20.30 uur en de locatie is Wiltonstraat 36 te Veenendaal.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie