Er werden tijdens de actie attenties uitgedeeld.
Er werden tijdens de actie attenties uitgedeeld. Marlies Bochane

Veense G-band in het zonnetje gezet tijdens jaarlijkse Hart voor Zorg-actie

16 februari 2022 om 18:54 Maatschappelijk

VEENENDAAL Tijdens haar jaarlijkse Hart voor Zorg-actie op Valentijnsdag bezocht het CDA de Veense G-band. Alle muzikanten werden in het zonnetje gezet en ontvingen een speciaal presentje. 

De Veense G-band is een maatschappelijk initiatief waarbij mensen met een verstandelijke beperking samen muziek gaan maken. Dit onder leiding van ervaren muziekdocenten. Iedere maandagavond wordt er samen muziek gemaakt; sinds kort op een nieuwe locatie aan de Wiltonstraat. De band bestaat nu iets meer dan 5 jaar. Door de jaren heen is het orkest gegroeid en zijn er veel nieuwe leden bijgekomen. Het bijzondere aan het project is dat het geheel draait op vrijwilligers en begeleiders en daarmee een belangrijk maatschappelijk initiatief is, vindt het CDA.

KRACHTEN BUNDELEN De band hoopt het jubileum alsnog te kunnen vieren als de coronabeperkingen binnenkort voorbij zijn, maar voor de gelegenheid zette het CDA de band alvast in het zonnetje. ,,Het is super bijzonder wat hier gebeurt, want er komt van alles samen”, zegt lijsttrekker Harold Schonewille. ,,Mensen die met wat extra hulp helemaal opgaan in muziek én mensen die zich hier helemaal vrijwillig voor inzetten en er ook nog eens energie van krijgen. Dat is het mooie aan de Veense samenleving, dat we écht de krachten bundelen om iets moois neer te zetten en dat waarderen wij als CDA graag.”

IEDEREEN Door corona was afgelopen maandag pas de tweede repetitie van het seizoen. Iedereen met een verstandelijke beperking kan meedoen aan de Veense G-band, ongeacht muzikale ervaring of achtergrond. Met verschillende kleuren op de toetsen van de keyboards worden bijvoorbeeld de noten aangegeven en de slagwerkers krijgen van de vrijwilligers allemaal verschillende ritmes aangeleerd, zodat iedereen mee kan doen

Er wordt overigens nog steeds gezocht naar een dirigent van de Veense G-band, die zowel muzikaal als sociaal is en de muzikanten goed weet te begeleiden. Meer informatie is te vinden op www.veenseg-band.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie