De stadsakker komt direct achter de Firezone/Bakkerij de Jong te liggen. (Foto: Gemeente Veenendaal)
De stadsakker komt direct achter de Firezone/Bakkerij de Jong te liggen. (Foto: Gemeente Veenendaal)

Stadsakker voor de voedselbank

23 november 2016 om 12:46 Algemeen

VEENENDAAL - Het college van Veenendaal heeft besloten akkoord te gaan met het oprichten van een stadsakker aan de rand van Veenendaal. De stadsakker wordt aangelegd om groente en fruit te produceren voor de voedselbank. 

De voedselbank en stichting Missie0318 hebben het initiatief genomen voor het project Stadsakkers Veenendaal. Er is nu een tekort aan verse producten zoals groente en fruit voor de circa 170 gezinnen die staan ingeschreven bij de voedselbank. De komst van de stadsakker lost dit probleem op. 

Vrijwilligers

De stadsakker gaat draaien met behulp van een groep vrijwilligers, waarbij verschillende doelgroepen worden betrokken. De doelstelling hierbij is om perspectief en zingeving te bieden aan mensen zonder werk (met of zonder beperking) en mensen in een sociaal isolement. 

Drie jaar

De gemeente Veenendaal ondersteunt dit project door een subsidie beschikbaar te stellen voor de opstart van het project. Het gaat om gronden in toekomstig Groenpoort, waarvoor gemeente en Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-Oost (OVO) voor een periode van in ieder geval drie jaar medewerking willen verlenen. De stadsakker komt globaal genomen te leggen achter de Firezone/Bakkerij de Jong en lopende tot aan de Dragonderweg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie