docente Hannie Slingerland
docente Hannie Slingerland Foto: Muziekschool de Muzen

Operacursus start bij De Muzen

16 januari 2019 om 22:15 Algemeen

VEENENDAAL - Wil je die aria die je altijd onder de douche zingt, nu eens voor publiek brengen? Voel je jezelf een echte Don Giovanni of vlammende koningin van de nacht? Altijd al eens zelf in een operakoor op het toneel willen staan? Grijp dan nu je kans! Op vrijdag 8 maart start een operacursus bij Muziekschool de Muzen en eerst even kennismaken kan ook.

De operacursus is bedoeld voor iedereen die (nader) ervaring op wil doen met opera. Zowel voor beginners op operagebied, als voor (ver)gevorderde zangers is er in deze cursus voldoende te halen. Op 12 vrijdagavonden wordt er gewerkt aan aria’s, duetten, terzetten en koren uit diverse opera’s van Mozart. Er is plaats voor mensen met solo-ambitie, maar ook voor mensen die in het koor willen zingen.

Niet alleen de muziek, maar ook het spel en de enscenering krijgen aandacht. Liefde, jaloezie, overspel, intriges, verdriet,... allemaal elementen die aan bod kunnen komen. De muziekstukken uit de cursus worden aaneengeregen tot een nieuw verhaal. Dit mondt uit in een voorstelling die in de theaterzaal van Spectrum aan het publiek zal worden gepresenteerd.

Docenten
De cursus wordt gegeven door Hannie Slingerland. Zij is werkzaam als (opera)zangeres, dirigent en als docent klassiek zang. Zij werkte bij de Nederlandse Reisopera. De pianobegeleiding is in handen van beurtelings Hans Erik Dijkstra en Lisette van de Loo.

Niveau
De cursus is bedoeld voor zangers van alle niveaus, maar er wordt wel van je verwacht dat je zelfstandig muziek kunt instuderen. Het is prettig als je al koorervaring en/of zangles hebt. Wil je eerst weten of deze cursus iets voor jou is? Doe dan vanaf vrijdag 1 februari mee met de kennismakingscursus.

Lessen en kosten
De cursus start op vrijdag 8 maart. De eindpresentatie is vrijdag 28 juni. Deelname aan de cursus kost € 120,00. Leerlingen die bij De Muzen een jaarcursus van het vocale of instrumentale onderwijs volgen, krijgen 50% korting op de inschrijving. Als je voor 1 februari inschrijft, krijg je ook nog eens € 10,00 extra korting. Deze korting krijg je ook als je eerst mee doet met de kennismakingscursus. Inschrijven voor beide cursussen kan via www.muzenveenendaal.nl.

Muziekschool de Muzen is gevestigd in Spectrum, te vinden aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie