Clubmanager Johnny van Bergen van Fit for Free Veenendaal: ,,Iedereen gaat hier op een leuke manier met elkaar om."
Clubmanager Johnny van Bergen van Fit for Free Veenendaal: ,,Iedereen gaat hier op een leuke manier met elkaar om." @tedxmedia

Bij Fit for Free Veenendaal is saamhorigheid het toverwoord

16 februari 2022 om 13:48 Zakelijk

VEENENDAAL Of je nu jong bent of oud, afgetraind of niet: bij Fit for Free Veenendaal ben je welkom en zul je je thuis voelen. Dat is de filosofie van Fit For Free en zeker ook van clubmanager Johnny van Bergen. ,,Iedereen gaat hier op een leuke manier met elkaar om”, zegt de inwoner van Arnhem. ,,Dat past ook wel bij het dorpse karakter van Veenendaal dat toch een beetje ‘ons kent ons’ heeft. Persoonlijk voel ik me daar wel in thuis.”

door Danny van der Linden

Van Bergen (40) is nu ruim twee jaar clubmanager van Fit For Free Veenendaal na eerst als instructeur bij Fit For Free in Arnhem te hebben gewerkt. ,,Maar ook nu geef ik nog vaak lessen. Ik kan nu eenmaal moeilijk stil zitten”, legt hij uit. 

Na een jarenlange loopbaan in de detailhandel en een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de beeldbewerking als fotograaf en videograaf, besloot Van Bergen enkele jaren geleden zijn passie voor sport en bewegen in te zetten voor zijn beroep. Na een jaar in Arnhem-Zuid kreeg hij de vraag of het runnen van een eigen Fit For Free-locatie als clubmanager niet iets voor hem zou zijn. ,,Daar had ik wel interesse in. Er waren meerdere opties, maar Fit For Free Veenendaal voelde als liefde op het eerste gezicht.”

SAMEN EIGEN DOEL ,,De kracht van Fit For Free Veenendaal is de saamhorigheid”, vindt Van Bergen. ,,Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen doel, maar daarin is iedereen wel samen bezig om die doelen te bereiken. Of je nu een bodybuilder bent of iemand die aan het terugkomen is van een blessure of dat je na een lange tijd het sporten weer voorzichtig oppakt: bij ons praat iedereen met elkaar en is er voor iedereen begrip en respect. Eigenlijk kun je zeggen dat je al een winnaar bent als je de club binnen komt. Je hebt dan immers de stap gezet om iets goeds voor je lichaam te doen.”

Daarom zijn de leden, die tussen de 16 en ruim tachtig zijn, ook meteen de kracht van Fit For Free Veenendaal. ,,Zij vertellen ook aan anderen over de sfeer in onze club. Inmiddels zijn er echte vriendengroepen ontstaan bij ons. Daar ben ik trots op.” 

Twee keer per week traint een groep ouderen in de ochtend. ,,Dat is geweldig! Er is niemand van onze twaalf trainers en instructeurs die op die momenten niet met een glimlach loopt”, aldus Van Bergen.

VERBOUWING De leden van Fit For Free Veenendaal zullen hun vertrouwde club de komende periode zien veranderen. Fit For Free Veenendaal ondergaat namelijk een verbouwing. ,,Laat ik duidelijk zijn: er is helemaal niks mis met onze locatie. Die is uitstekend en onze toestellen zijn prima. Daar zou een Arnold Schwarzenegger zo mee kunnen trainen”, lacht Van Bergen. 

,,Maar deze locatie is al tien jaar open en dan is het goed om even wat glans terug te brengen. Er komt een nieuwe vloer in en de toestellen worden vernieuwd. We zullen ervoor zorgen dat we in een nieuw jasje door gaan op de oude, vertrouwde, goede manier. Dat houdt dus in: begeleiden, inspireren en motiveren in een prettige omgeving. En vanaf medio kwartaal drie 2022 in een nieuw jasje.”

Deze advertorial wordt u aangeboden door Fit for Free Veenendaal. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Christoph Willemsen (06-20211008, c.willemsen@bdu.nl)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie