Afbeelding
Pixabay

Woningen op Project 25 in Veenendaal: Geen school in nieuwbouwwijk Groenpoort

19 september 2023 om 19:48 Politiek

VEENENDAAL De gemeente heeft Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost (OVO) nu officieel laten weten dat er in Groenpoort geen school komt. Hier was nog lange tijd een stuk grond voor gereserveerd. OVO had aangegeven dat bij het daadwerkelijk veranderen van het bestemmingsplan voor een school, Veenendaal wel de extra kosten moest betalen.

door Peter Kuijpers

De gemeenteraad had enkele jaren geleden besloten dat in de nieuwe buurt Groenpoort in Veenendaal-oost ook een school moest komen. OVO heeft hier toen zo’n drieduizend vierkante meter voor apart gehouden. ,,Het deelplan Groenpoort bestaat uit 966 woningen. De bouw- en ontwikkelingsrechten van deze woningen zijn verdeeld over meerdere partijen. De gemeente Veenendaal beschikt voor Groenpoort over 42 bouw- en ontwikkelingsrechten. OVO heeft deze geprojecteerd op het hiervoor genoemde ‘project 25’. Zodanig dat de gemeente Veenendaal deze kan inzetten voor het realiseren van een extra schoollocatie’’, gaf het ontwikkelingsbedrijf destijds aan.

Dit was de beste locatie in Groenpoort, tegenover het Ontmoetingshuis. De gemeente heeft bijna twee jaar nagedacht over het inzetten van gereserveerde ruimte voor onderwijs. ,,Kort samengevat hebben wij de conclusie getrokken dat een school met een omvang van 2.989 vierkante meter, zowel qua ruimte als mobiliteit onmogelijk is. In de raadsvergadering van 23 maart 2023 heeft de gemeenteraad besloten om IKC Veenendaal-Oost van de uitvoeringsagenda te verwijderen. Concreet betekent dat binnen ‘project 25’ geen IKC zal worden gerealiseerd.’’ 

Veenendaal zal nu de oorspronkelijk overeenkomst volgen en huizen willen bouwen en de bestemming niet veranderen.

Peter Kuijpers
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie