Rhenenaar Bart van der Tang is nummer 35 op de kieslijst.
Rhenenaar Bart van der Tang is nummer 35 op de kieslijst. Jan van den Brink

Vier kandidaten uit gemeente Rhenen voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen

29 november 2022 om 12:11 Politiek

RHENEN Het SGP-bestuur van de provincie Utrecht heeft de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen vastgelegd. Gemeente Rhenen is goed vertegenwoordigd met maar liefst vier kandidaten, namelijk Bertrick van den Dikkenberg (1e), Gert-Jan van Laar (21e), Bart van der Tang (35e) en Roel van Dijk (41e). 

Fractievoorzitter Bertrick van den Dikkenberg (33), de lijstaanvoerder en inmiddels al vier jaar Statenlid, heeft een duidelijke visie. Hij ziet een provincie met een vitaal platteland voor zich met daarin ruimte voor drie b’s: bouw, boer én biodiversiteit. “Ik zit in de politiek, omdat ik mij graag inzet voor een rechtvaardige samenleving met oog voor iedereen, vanuit een praktische houding gevoed uit de Bijbel”, aldus Van den Dikkenberg. 

VERDER DAN DE STAD De politiek ervaren wethouder Gert van Laar (40), terug te vinden op de 21e plek van de lijst, waardeert de SGP-fractie van de provincie Utrecht vooral omdat ze verder kijkt dan de grote steden en opkomt voor de kleinere gemeentes aan de rand van de provincie. Volgens Van Laar zie je in de politieke bijdrages een warm hart voor agrariërs. 

Het boegbeeld voor de verbreding van de Rijnbrug is lokale SGP-fractievoorzitter Bart van der Tang (40), de nummer 35 van de lijst. Zijn inzet is succesvol geweest: het Rijk heeft inmiddels 40 miljoen gereserveerd en de verbreding lijkt er te komen. Van der Tang: “Het is ontzettend belangrijk om op provinciaal niveau vertegenwoordigd te zijn: het recente succes met de Rijnbrug was niet bereikt zonder de inzet van de SGP in de provincie.”

VERSTANDIG VERDUURZAMEN Het bedrijf van Roel van Dijk, 41e op de lijst, is een voorbeeld van het speerpunt ‘verstandig verduurzamen’. Boerderij Het Binnenveld produceert namelijk op een duurzame manier en met aandacht voor dierenwelzijn haar producten, die vervolgens worden afgezet in de regio. 

De kandidatenlijst werd gepresenteerd bij de lancering van de SGP-campagne op dinsdag 22 november in het provinciehuis van Utrecht. Naast Bertrick van den Dikkenberg zijn huidig commissielid Frans Hazeleger en Jan-Hendrik van der Linden (19) als jongerenkandidaat terug te vinden in de top 3. De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 15 maart 2023. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie