Martijn Beek: ,,Ik vind het een eer mij als wethouder in te mogen zetten voor mijn woonplaats.”
Martijn Beek: ,,Ik vind het een eer mij als wethouder in te mogen zetten voor mijn woonplaats.” Ted Walker

‘ProVeenendaal is er voor de inwoners’

12 maart 2022 om 18:00 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

VEENENDAAL Een Veenendaal waarin het gewoon is dat de gemeente luistert naar haar inwoners, maar waarin inwoners ook actief met vragen komen als ze die hebben en zich ook inzetten voor Veenendaal. Een Veenendaal waarin de inwoner weet wat er van hem wordt verwacht, welke mogelijkheden en kansen er zijn. Dat is waar ProVeenendaal al tien jaar voor staat en dat zeker de afgelopen vier jaar met een eigen wethouder in de persoon van Martijn Beek dichterbij is gekomen.

door Arjan van den Berg

,,Toen me werd gevraagd om erover na te denken of ik wethouder wilde worden, heb ik gezegd dat ik dan wel graag delen van het sociaal domein (jeugd en Wmo), welzijn en sport als deel van mijn portefeuille wilde hebben. Daar ligt mijn kennis en liggen mijn interesses. Ik heb onder meer in het bestuur van de tennisvereniging gezeten en ben maatschappelijk werker geweest. Ook in de komende vier jaar is het belangrijk om de kwaliteit van de zorg goed te houden en tegelijkertijd financieel gezond te blijven. Daarnaast vind ik het een eer mij als wethouder in te mogen zetten voor mijn woonplaats.”

Een eer om mij als wethouder in te mogen zetten voor mijn woonplaats

MEEDOEN ,,Voor ons is het gewoon om te luisteren, maar van bewoners vragen we ook de handschoen op te pakken en gewoon mee te doen. Er zijn ook veel initiatieven, zoals op veel plekken in Veenendaal de straatspeeldag en een organisatie als Wijs met je Wijk, waarbij mensen ook zelf dingen oppakken. Zo kijken mensen ook naar elkaar om. Als je elkaar kent, wil je vaak ook meer voor elkaar doen.”

,,De vorige keer hadden we een relatief compact programma. Onder het motto ‘Gewoon doen’ hebben we het nu iets uitgebreid met actuele en specifieke thema’s als wonen, klimaat en duurzaamheid. De insteek was en is altijd dat onze visie per thema op een A4’tje moet passen en dat we eerst ook wilden ophalen wat er onder inwoners en organisaties speelde om daarop mede onze standpunten te bepalen. Nu hebben we hoofdthema’s uitgebreider aangestipt die inwoners belangrijk vinden en waarvan ze willen weten waar we voor staan. Elk thema in ons verkiezingsprogramma kent ook concrete standpunten.”

AANDACHT ,,We hebben relatief weinig moties en amendementen ingediend. We dachten: we kunnen beter een paar sterke, goede voorstellen indienen die op draagvlak bij inwoners kunnen rekenen en het ook halen in de raad. We kijken steeds wat we belangrijk vinden en waar we apart aandacht voor willen vragen. Bij de programmabegroting hebben we een amendement ingediend voor 100.000 euro extra voor de vrijwilligersorganisaties omdat we bij werkbezoeken hebben gezien wat voor belangrijk werk ze doen. We hebben ook een motie ingediend voor een meld-app voor inwoners voor onder meer zwerfafval. Beide voorstellen zijn breed gesteund en aangenomen.”

Pak gewoon de handschoen op en doe mee

ZICHTBAAR De afgelopen paar jaar heeft de partij ongeveer 25 werkbezoeken afgelegd aan organisaties als Veens Welzijn, Sportservice en IW4, maar ook ondernemers en ontwikkelaars. Een veelgehoord kritiekpunt is dat partijen zich maar al te graag laten zien en horen in verkiezingstijd, om daarna een eventuele winst te beklinken in het gemeentehuis en daar te blijven. 

,,Als partij vinden we het belangrijk om vier jaar lang zichtbaar te zijn, niet alleen tijdens verkiezingstijd, want dat is niet goed voor het vertrouwen in de politiek. Het wordt ook gewaardeerd: ‘oh, wat leuk dat jullie nu komen.’ Het zou mooi zijn als mensen ons zouden komen vragen om op werkbezoek te komen. We zijn er voor de inwoners en we zijn bereid om te luisteren.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie