De eerste zeven kandidaten van SGP Veenendaal. Op de foto: (v.l.n.r.) Jelle Hooijer (5), Jan Snoei (4), Theo van Iperen (3), Dick Both (1), Marco Verloop (2), Marco van Eckeveld (6) en David Geurtsen (7).
De eerste zeven kandidaten van SGP Veenendaal. Op de foto: (v.l.n.r.) Jelle Hooijer (5), Jan Snoei (4), Theo van Iperen (3), Dick Both (1), Marco Verloop (2), Marco van Eckeveld (6) en David Geurtsen (7). Fotograaf: Mart Jan van Schothorst

Vertrouwde gezichten én nieuw elan op kandidatenlijst SGP Veenendaal

29 november 2021 om 18:42 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

VEENENDAAL De ledenvergadering van SGP Veenendaal heeft vrijdagde kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 vastgesteld. ,,De lijst bevat een mooie mix van bekende en ervaren kandidaten en jonge, enthousiaste kandidaten die klaar staan om verder te bouwen aan Veenendaal", aldus lijsttrekker Dick Both.

De SGP hecht aan continuïteit en ervaring in het gemeentelijk bestuur. Daarom werd in mei lijsttrekker Dick Both en kandidaat-wethouder en nummer twee op de lijst, Marco Verloop, gepresenteerd. ,,Hun brede kennis en ervaring worden door de lokale afdeling gewaardeerd en zijn een meerwaarde voor de hele gemeente. Het bestuur is dankbaar dat zij opnieuw beschikbaar zijn als respectievelijk lijsttrekker en kandidaat-wethouder", aldus het partijbestuur.

Op plek drie (Theo van Iperen) en vier (Jan Snoei) zijn ervaren raadsleden terug te vinden. Both: ,,Theo houdt zich inmiddels acht jaar bezig met het sociale domein, Jan is als financiële man uitstekend ingevoerd in de gemeentelijke financiën en de Veenendaalse economie."

KANDIDATEN Verschillende jonge, enthousiaste kandidaten staan klaar om als raadslid of schaduwraadslid aan de slag te gaan. Op plek vijf staat Jelle Hooijer (26), in het dagelijks leven actief in de logistieke dienstverlening. Positie zes wordt ingenomen door Marco van Eckeveld (41). Marco is organisatieadviseur en manager bij een besturenorganisatie in het onderwijs. David Geurtsen (25) staat zevende op de lijst en is onlangs afgestudeerd in International Relations aan de Universiteit Utrecht en momenteel werkzaam in projectmanagement. 

,,Plek acht en negen worden bezet door twee kandidaten met een bijzondere passie voor duurzaamheid en alles wat samenhangt met de openbare ruimte, Dirk de Baat (29), werkzaam aan de Wageningen University en Marc de Jager (29), projectleider bij de Van Ginkelgroep in Veenendaal." De top-10 wordt gecompleteerd door Arwin Kok (32), werkzaam als controller bij Schuiteman Accountants & Adviseurs.

WIJKGERICHT De ledenvergadering heeft tevens het verkiezingsprogramma ‘Bouwen in vertrouwen’ besproken en goedgekeurd. Both: ,,Een ambitieus en actueel programma, goed voor Veenendaal. Met waarden en normen gebaseerd op het altijd actuele Woord van God, de Bijbel. Voor het eerst kent het programma een algemeen deel, met thema’s die voor heel Veenendaal van belang zijn, en een wijkgericht deel. Voor elk van de zes wijken is een specifiek programma geschreven, in nauwe samenwerking met leden en belangstellenden uit de betreffende wijk."

De volledige kandidatenlijst van de SGP in Veenendaal ziet er als volgt uit:

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie