Afbeelding
Alize Diepgrond

CDA Veenendaal maakt programma en kandidatenlijst bekend: ‘We willen een verandering inzetten’

26 november 2021 om 13:32 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

VEENENDAAL Het Veenendaalse CDA gaat de verkiezingen in met de slogan CDA; Verbindend en Voortvarend voor Veenendaal. Dat is deze week tijdens de Algemene Ledenvergadering besloten. Daarbij werd ook de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Naast dat Harold Schonewille opnieuw lijsttrekker is staan in de top van de lijst Alies Katerberg, Mark Ruitenbeek, Marc Dorst en Marlies Bochane.

,,In het programma wordt de nadruk gelegd op een betrouwbare overheid die in Veenendaal centraal moet staan”, zegt Schonewille. ,,Doen wat je zegt en belooft en als gemeente open staan voor ideeën en bijdragen van inwoners. Een inwoner van Veenendaal mag door onze gemeente nooit met wantrouwen worden benaderd. Volgens het CDA hoort de overheid te staan voor het algemeen belang, de inwoners hierbij te betrekken en hun stem te horen.”

,,Met dit programma willen wij een verandering binnen onze gemeente inzetten”, vervolgt de lijsttrekker. ,,We hebben een prachtige gemeente, maar op sommige punten is een inhaalslag en vernieuwing nodig.”

SPEERPUNTEN Daarom zet het CDA  een aantal thema’s centraal voor de komende jaren. Een tweede ontsluiting voor Veenendaal Oost ,,omdat de verkeerssituatie daar niet langer houdbaar is.” Verder wil het CDA drie icoonprojecten opstarten om de stad aantrekkelijker te maken: de Duivenweide, de inrichting van het gebied rondom het Thoomesplein inclusief het stadsstrand en het Scheepjeshofplein. ,,Met meer groen en meer water in de binnenstad.”

Schonewille: ,,Verder moet er worden gebouwd voor middeninkomens, zowel op middenhuur als op koop en op dat terrein moet de gemeente ook meer de regie nemen. Volgens het CDA is gezond financieel beleid belangrijk, waarbij de OZB niet verder wordt verhoogd. Verder wil het CDA structurele ondersteuning voor organisaties die dierenmishandeling voorkomen en aanpakken.” Het complete verkiezingsprogramma is inmiddels op de website van CDA Veenendaal te vinden.

WONINGBOUW Dat Schonewille de lijsttrekker is bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022, was al in juni bekend geworden. Nu is ook de rest van de kandidatenlijst bekend. Achter Schonewille completeren Alies Katerberg, Mark Ruitenbeek, Marc Dorst en Marlies Bochane de top vijf van de lijst. ,,Met deze lijst geven we vorm aan ons ambitieuze programma, we hebben een goede mix van jonge en ervaren mensen die, op inhoud, onze stad echt verder kunnen brengen”, zegt de lijsttrekker. ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat wij tijdens de verkiezingen onze inwoners kunnen overtuigen van ons lokale verhaal en onze plannen.’’

De volledige kandidatenlijst voor CDA Veenendaal:
1. Harold Schonewille
2. Alies Katerberg
3. Mark Ruitenbeek
4. Marc Dorst
5. Marlies Bochane
6. Rogier Postma
7. Reinhart van der Borg
8. Marije Stegenga
9. Elbert van Bentum
10. Frank Buijs
11. Jennifer Ruitenbeek
12. Joost Breas
13. Roosmarijn Lindner
14. Christiaan van Dijk
15. Andries Fikkert
16. Menno Vink
17. Eric Enzlin
18. Wilrik van ‘t Noordende
19. Judith de Boer
20. Henk Hoitink
21. Ben Dijkhuizen
22. Arjan Segers

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie