Lijsttrekker Sanny Brunekreeft van de ChristenUnie Veenendaal.
Lijsttrekker Sanny Brunekreeft van de ChristenUnie Veenendaal. Roos Kiekt fotografie

ChristenUnie Veenendaal presenteert kandidatenlijst

11 november 2021 om 14:39 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

VEENENDAAL De leden van de ChristenUnie Veenendaal hebben woensdagavond het verkiezingsprogramma ‘Samen recht doen’ en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 vastgesteld. ,,Er staat een enthousiast team klaar met een stevige ambitie om samen met andere partijen hard door te werken aan een groen en duurzaam Veenendaal, waar iedereen een veilig thuis heeft en gelijke kansen krijgt”, aldus lijsttrekker Sanny Brunekreeft.

De kandidatenlijst bestaat uit 29 personen. ,,De top van de lijst bestaat uit een mix van ervaren raadsleden, aangevuld met ambitieuze nieuwkomers in de gemeentepolitiek. Er is een team samengesteld met betrokken christenen uit Veenendaal. Stuk voor stuk met een enorme ambitie om zich de komende vier jaar in te zetten voor Veenendaal.”

,,De ChristenUnie is een lokale partij met een sterk netwerk”, zegt Brunekreeft. ,,Regelmatig komt het voor dat de landelijke overheid over bepaalde problematiek in Veenendaal gaat. Door onze contacten op provinciaal en landelijk niveau zijn we in staat op dit op de juiste plek op de agenda te zetten. Denk hierbij aan het ondergronds brengen van de hoogspanningslijnen en het verbod op lachgas.”

VOOR IEDEREEN ,,Ieder mens is uniek en waardevol voor God. Wie je ook bent, wat je achtergrond ook is: jij telt mee! De ChristenUnie is overtuigd van de waarde van zorgzame gemeenschappen waarin mensen tot bloei komen”, vervolgt de CU-lijsttrekker. ,,Om die bloei te dienen moet de overheid vertrouwen geven. Wij willen recht doen aan elke inwoner die bijdraagt aan de samenleving en aan iedereen die een helpende hand nodig heeft. Recht doen aan de schepping. Recht doen aan woningzoekenden en recht doen aan een waardevolle, lokale economie. Rechtvaardige regels zijn nodig, maar ook de ruimte om daarvan af te wijken om iemand er bovenop te helpen. Ruimte voor oplossing op maat.”

KANDIDATENLIJST CHRISTENUNIE
1. Sanny Brunekreeft-Lagerweij
2. Engbert Stroobosscher
3. Jeroen van Esseveld
4. Jonathan van den Heuvel
5. Roelof Mulder
6. Leah Kayiganwa
7. Willem van Braak
8. Rosita Bussink-Verheij
9. Rick Moerman
10. Margreta Riemens-van Zetten
11. Joas Duister
12. Murad Bero
13. Arjan Koerts
14. Jos van den Berg
15. Marja Jager-Vreugdenhil
16. Menno Hanse
17. Hassan Mohammedi
18. Hanneke van Bellen
19. Peter Klumpenaar
20. Joline Zuidema
21. Rob Nijhof
22. Gijsbert Juffer
23. Alie Hoek-van Kooten
24. Arjan Rustenhoven
25. Els van Dijk
26. Roel Jongeneel
27. Jan Wessels
28. Marius Verweij
29. Nico van de Voet

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie