Waled krijgt de burgemeesterspenning omgehangen.
Waled krijgt de burgemeesterspenning omgehangen. Jan van den Brink

Waled geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester van Rhenen

29 september 2021 om 11:21 Politiek

RHENEN Waled al Deyar Bakrle is dinsdagavond geïnstalleerd als de nieuwe kinderburgemeester van Rhenen. In het huis van de gemeente aan de Nieuwe Veenendaalseweg kreeg hij de burgemeesterspenning omgehangen door aftredend kinderburgemeester Mila Peterse. De installatie werd bijgewoond door veel kinderen, waaronder de schoolgenoten van Waled.

door Henk Jansen

Vervolgens hield Waled een toespraak, die we hier integraal weergeven. ,,Goedenavond allemaal, ik ben Waled, ik ben 11 jaar en vanaf nu de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Rhenen. Ik woon met mijn vader, moeder en mijn zusje Julia in Rhenen. Ik ben geboren in Damascus, de hoofdstad van Syrië. Mijn ouders zijn gevlucht door de oorlog daar. Dat is nu bijna 5 jaar geleden.” 

,,Ik zit in groep 7 van de Ericaschool, zit op karate en hou van voetballen en lezen. Toen ik net in Nederland was dacht ik dat ik de Nederlandse taal nooit zou leren, want dat is in het begin best moeilijk. Ik wil dan ook tegen kinderen die daar nu mee bezig zijn, zeggen, blijf oefenen, het gaat jullie lukken! Ik vind het heel erg leuk dat ik als kinderburgemeester de kans krijg om nieuwe dingen te zien en te leren! Het lijkt me erg leuk om samen met de burgemeester naar Sinterklaas, de Dodenherdenking op 4 mei en andere evenementen toe te gaan.”

,,Ik ben blij dat de coronamaatregelen nu niet meer zo streng zijn en hoop dat er daardoor de komende tijd weer meer mogelijk is. Mila heeft vorig jaar met de burgemeester een aantal scholen in Rhenen, Elst en Achterberg bezocht. Ik ga in de komende weken naar de scholen toe waar Mila en de burgemeester vorig jaar niet geweest zijn. En natuurlijk ga ik met de burgemeester binnenkort ook naar mijn eigen klas! Zo hoop ik nog meer te weten te komen over wat kinderen in Rhenen belangrijk vinden.” 

,,Kinderen kunnen mij natuurlijk ook mailen op kinderburgemeester@rhenen.nl. De onderwerpen die ik als kinderburgemeester belangrijk vind zijn groen, bewegen en ouderen. Ik hoop dat het lukt om samen met anderen iets te doen voor kinderen waardoor zij meer bewegen en meer leren over de natuur. Net als Mila vind ik het ook belangrijk dat oudere mensen en kinderen contact hebben en het lijkt me ook leuk om voor en met hen iets te doen.” 

,,Ik vraag van u als raadsleden om zich ook steeds af te vragen wat plannen en ideeën betekenen voor kinderen en daar serieus rekening mee te houden. Ik hoop dat het een mooi jaar wordt voor alle kinderen in Rhenen, voor mijzelf en voor alle mensen die met mij gaan werken. Ik heb er in elk geval heel veel zin in! Ik wens iedereen een fijne avond en een goede vergadering!”

Installatie Waled als nieuwe kinderburgemeester.
Aftredend kinderburgemeester Mila Peterse.
Installatie Waled als nieuwe kinderburgemeester.
Schoolgenoten van Waled bij de installatie.
Aftredend kinderburgemeester Mila Peterse.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie