Afbeelding
Checkpoint Charlie

Musical Checkpoint Charlie repliceert de Berlijnse Muur in Theater Lampegiet

Podiumkunsten

VEENENDAAL In de zomer van 1961 ligt er plotseling prikkeldraad tussen Oost- en West-Berlijn. Op zaterdag 4 februari volgt het publiek van Theater Lampegiet de verhalen van Berlijners van wie het leven van de ene op de andere dag compleet is omgeslagen. ,,De musical Checkpoint Charlie bevat liedteksten van Stef Bos die het verhaal nog aangrijpender en herkenbaarder maken”, schrijft het theater in een persbericht. 

De musical vertelt over tijd van de Koude Oorlog en volgt bijvoorbeeld een Berlijnse zangeres, die op het randje van haar grote doorbraak staat. Ze ziet haar droom uiteenspatten met de komst van de plotselinge muur. Een eenzame, oudere dame kan ineens niet meer haar pasgeboren kleinkind bezoeken vanwege de opsplitsing van de stad. Relaties, levenspaden en loopbanen worden op ruwe wijze onderbroken door het fonkelnieuwe prikkeldraad dat langzaamaan veranderd in stevig beton. 

VERSTRENGELING Bij het checkpoint staat een Amerikaanse soldaat op wacht die de wanhopige Berlijners aanschouwt die zonder waarschuwing in een parallelle wereld zijn wakker geworden. Op zoek naar de stad die ze kenden van de dag ervoor. ,,Het bijzondere van Checkpoint Charlie is dat de kijker niet slechts één hoofdpersonage volgt. Het gaat om de verstrengeling van verhalen die ieder karakter met zich meeneemt. De muur staat centraal voor verdeeldheid en tegelijkertijd verbintenis”, aldus het theater.

,,De scènes wisselen elkaar naadloos af en de verschillende hoofdrolspelers krijgen allemaal hun eigen moment in het spotlicht. De cast van de grootse musical bestaat onder anderen uit musicalsterren Linda Verstraten, Sanne den Besten en Wim van den Driessche. De samenzang is loepzuiver en de teksten van Stef Bos spreken tot de verbeelding.” Het Jongerenpanel van Theater Lampegiet heeft deze voorstelling aangemerkt als bijzonder geschikt voor jongeren (16 - 26 jaar).

De voorstelling begint om 20.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.lampegiet.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderactiviteiten in Bibliotheek Veenendaal tijdens voorjaarsvakantie 2 uur geleden
Afbeelding
Reizigers waarderen Veenendaalse stations beter dan vorig jaar 7 uur geleden
Afbeelding
'Als de sirene afgaat, hebben we 's avonds Club'95' 10 uur geleden
Afbeelding
Vragen uit Veenendaal aan GGD over mislukken digitaal kinddossier 22 uur geleden
Afbeelding
'Actiegroepen tegen windturbines krijgen adviserende rol bij gemeente Ede' gisteren
Afbeelding
Burgemeester Kats leest voor op basisschool TOV 2 feb, 16:36
Afbeelding
Nieuwe laptops voor drie goede doelen in Veenendaal 2 feb, 12:46