Afbeelding
Theater Lampegiet

Nieuwe theaterseizoen Theater Lampegiet start 7 september

23 augustus 2022 om 09:00 Activiteiten

VEENENDAAL Het nieuwe theaterseizoen van Theater Lampegiet gaat vanaf 7 september van start. Vanaf 25 augustus start de verkoop van de voorstellingen voor het seizoen 2022-2023 bij Theater Lampegiet. 

Het thema van dit seizoen is ‘Eindeloos ontdekken’. Theater Lampegiet: ,,Omdat iets onbekends het brein echt open kan stellen. Onbekende genres, onbekende artiesten en nieuwe voorstellingen kunnen je op een ander spoor zetten. Soms blijven voorstellingen nog dagen in het hoofd rondgaan. Dat is de vervoering van het theater. Even buiten de dagelijkse bezigheden jezelf op nieuwe gedachten brengen; ontdekken.’’ 

Het nieuwe programma staat vol met muziek, cabaret en toneel met bekende namen zoals Herman van Veen, Paul de Leeuw, Tineke Schouten, Nick & Simon en Pieter Derks. Daarnaast zijn er specials van Maarten van Rossem, Omdenken en De Onwaarschijnlijke Elf over elf voetballers die nooit op een WK hebben gespeeld, zoals Jari Litmanen, Eric Cantona of Alfredo di Stefano. Ook is er een ode aan voetbal van ISH Dance Collective, met een internationaal gerenommeerde cast van freestyle voetballers, straatvoetballers en breakers. 

Het Broadway succes The Prom zal eveneens drie dagen in Theater Lampegiet staan. Daarnaast staan er vijftien jeugd-/familievoorstellingen op de agenda. Van de musical Assepoester, de Schippers van de Kameleon en Kruimeltje tot aan het eerste popconcert voor peuters. Een andere noemenswaardige musical is Checkpoint Charlie met liedteksten van de Veenendaalse Stef Bos, die zelf ook met een eigen voorstelling op het programma staat. Buiten de nieuwe voorstellingen zijn er ook nog een aantal niet gespeelde voorstellingen tijdens de lockdown van afgelopen seizoen, die nu worden ingehaald. Bijna alle bezoekers hebben hun kaarten behouden en zijn op de nieuwe datum welkom.

Nieuw dit jaar is het gratis toegankelijke ‘BuitenBühne’ op 9 en 10 september. Dit is een festival op het theaterplein met 25 acts, voorstellingen, activiteiten en foodtrucks. Meer informatie hierover wordt binnekort bekend gemaakt op de website van het theater.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie