Theater Lampegiet organiseert al jaren een drietal vergelijkbare comedyshows.
Theater Lampegiet organiseert al jaren een drietal vergelijkbare comedyshows. Theater Lampegiet

Stand-up comedy is een blijvertje bij Theater Lampegiet

12 november 2022 om 10:07 Podiumkunsten

VEENENDAAL Stand-up comedy is een cultuurvorm die vaak geassocieerd wordt met clubs in de grootste Nederlandse steden. Wat dertig jaar geleden begon met bijvoorbeeld Comedytrain in Toomler, is ook een terugkerend patroon in Veenendaal. Theater Lampegiet organiseert al jaren achtereen in samenwerking met Said El Hassnaoui van AOT Events uit Veenendaal een drietal vergelijkbare comedyshows met bekend en aanstormend talent. Ook dit jaar weer.

,,Voor het vaste publiek is het een reeks kaarten die ze voor het hele jaar vooruit boeken. Voor nieuwe bezoekers is het verrassingseffect aanstekelijk en smaakt naar meer”, schrijft het theater in een persbericht. Om mee te beginnen is er Veenendaal Lacht. Voor een tientje per persoon proberen zes tot acht beginnende en ervaren comedians hun nieuwe materiaal uit. ,,Dat is soms hilarisch en soms ook helemaal niet, maar laat dat nou precies de bedoeling van zo’n testavond zijn.” De eerstvolgende is op donderdag 1 december in de foyer van Theater Lampegiet. Gevolgd door avonden op 12 januari, 8 maart en 25 mei 2023.

HOOG TEMPO De meest bekende van de drie shows is volgens Lampegiet Bazinga! ,,Inmiddels een begrip voor het regelmatig terugkerende publiek. Vier professionele stand-upcomedians uit binnen- en buitenland staan dan op het podium met niets meer dan een microfoon. In hoog tempo vuren ze hun grappen af voor een compact publiek in de foyer.” Op dinsdag 15 november, maar ook op 9 februari en 20 april is het Bazinga! Comedy Night in Theater Lampegiet voor 13.50 euro per persoon.

,,Helemaal opwindend is de surprise cabaretshow Wie is het?!”, aldus het persbericht. Een verrassingsmenu van drie en soms zelfs vier bekende en minder bekende comedians, die een deel uit hun succesvolle voorstelling spelen in zo’n 20 à 30 minuten. Een pakket van heel verschillende shows op één avond voor 17.50 euro, in de grote zaal. Wie het zijn, blijft een verrassing tot ze op het grote toneel staan met een onvergetelijke show”, laat het theater weten. Er zijn nog tickets voor de show van vrijdagavond 9 december.

Meer informatie is te vinden op www.Lampegiet.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie