Afbeelding
Foto Pixabay

Wil je een betere baan? Dit moet je doen om op te vallen

· leestijd 1 minuut Partnercontent

Je hoeft de krant maar open te slaan of een willekeurige nieuwssite te bekijken, en de kans is groot dat het over personeelstekort gaat. Vrijwel iedere sector kampt met een tekort aan personeel. De gevolgen daarvan kunnen behoorlijk zijn.

Dat personeelstekort heeft meerdere kanten. Misschien zit je al een tijdje te azen op een baan als leidinggevende. Dan kan het frustrerend zijn dat er heel veel werk is, alleen niet in het door jou gewenste werkveld. Niet getreurd. Ook naar goede leidinggevenden is altijd vraag. Met de tips uit dit artikel weet je zeker dat je goed in de markt ligt.

Een headhunter

Headhunters zijn verre van nieuw. Dat wil niet zeggen dat het niet meer van deze tijd is. Integendeel. Veel leidinggevenden in Nederland geven aan dat ze hun carrièrestap niet zelf hebben opgezocht. Ze zijn door derden benaderd. Vaak gaat het om een headhunter.

Een headhunter is een recruiter die zich specifiek op kandidaten voor topfuncties richt. De headhunter is in dienst van het bedrijf dat personeel zoekt en gebruikt vooral zijn of haar eigen netwerk om kandidaten te vinden. Aan jou dus de taak om op te vallen, bijvoorbeeld bij een headhunter in Amsterdam. Daar zijn tal van tips voor. Denk aan het bijhouden van je pagina op LinkedIn. En een netwerkborrel is altijd een goede plek om nieuwe contacten op te doen. De beste deals ontstaan namelijk onder het genot van een hapje en een drankje.

Altijd bereikbaar

Het klinkt een beetje als een slogan van een aanbieder van mobiele telefonie. Dat is het niet. Altijd bereikbaar zijn kan je zien als het openstaan voor verandering. Het gebeurt regelmatig dat kandidaten voor topfuncties worden gevonden via executive search. Deze manier van werving richt zich niet op kandidaten die solliciteren, maar op het personeel dat al in het bezit is van een goede baan. De gedachte erachter is dat het best gekwalificeerde personeel niet op de vacature reageert, omdat ze al een goede baan hebben.

Waar liggen voor jou kansen? Het komt op hetzelfde neer als bij het opvallen bij headhunters. Zorg dat je LinkedIn en netwerk op orde zijn. Plaats regelmatig iets over je werkzaamheden. Recruiters struinen LinkedIn af om hun netwerk uit te breiden. En als jij bekend staat als iemand die goed werk levert, gaat je dat op termijn zeker iets opleveren.

Less is more

Nog een tip die vooral betrekking heeft op LinkedIn. Als je toe bent aan een leidinggevende functie, heb je al aardig wat ervaring opgedaan. Het is verleidelijk om je hele LinkedIn vol te zetten met wat je gedaan hebt. Het is effectiever om alleen de hoogtepunten te vermelden. Dat is ook voor anderen (lees: headhunters) veel overzichtelijker. Niemand gaat namelijk je hele pagina doornemen. Zorg voor een duidelijke lay-out en zet alleen de meest relevante informatie op je pagina. Dan is de kans het grootst dat je gaat opvallen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Stilok brengt aantal programma’s fors terug maar blijft uitzenden rond kerkdiensten 13 uur geleden
Afbeelding
Jubilieum Rembrandt College wordt groots gevierd 14 uur geleden
Afbeelding
Uitvaartverzekering, kapitaal of natura? De specialist 15 uur geleden
Afbeelding
Vier kandidaten uit gemeente Rhenen voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen 16 uur geleden
Afbeelding
Nadenken over ja/ja-sticker voor Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Na bijna 40 jaar valt doek voor Snuffelshop 21 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas en Mrs. Harris in Filmhuis Veenendaal 21 uur geleden