Afbeelding
Foto Unsplash

Wat zijn goede oefeningen voor een effectieve work-out?

· leestijd 1 minuut Partnercontent

Aangeraden wordt om als volwassene minstens 2,5 uur per week matig intensief te bewegen. Dit is natuurlijk op verschillende manieren haalbaar. Vind jij het fijn om thuis lekker zelf work-outs te doen om aan genoeg beweging te komen? Dan is het goed om te weten welke oefeningen ideaal zijn voor een effectieve work-out. Om jou op weg te helpen zetten wij hieronder enkele effectieve workout oefeningen op een rij!

Burpees

Het is over het algemeen niet een van de meest favoriete fitnessoefeningen, maar wel heel effectief: burpees. Deze oefening zorgt er namelijk voor dat je diverse spiergroepen traint.  Denk hierbij aan onder meer je benen, buik, onderrug en je borst. Bij een burpee begin je rechtop staand. Hierna neem je een squat positie aan en zet je jouw handen op de grond. Dan spring je met beide voeten naar achteren en kom je terecht in een plankpositie, waarna je weer terugspringt en daarna een sprong omhoog maakt. Het is een van de meest effectieve sport oefeningen, waardoor het zeker goed is om zo nu en dan toe te voegen aan jouw workout thuis.

De plank

Ga je op zoek naar een work-out om te volgen, dan kom je deze fitnessoefening ongetwijfeld tegen: de plank. Het is dan ook een oefening die zeer effectief is. Je traint je buik, onderrug, benen en armen. Bij deze oefening is het de bedoeling dat je jouw armen gebruikt om je lichaam van de grond af te houden. Dit doe je in een gestrekte houding, terwijl je jouw armen als steun op de grond gebruikt.

Traplopen

Als je op zoek bent naar effectieve fitness oefeningen voor thuis, dan is ook traplopen iets wat je aan jouw work-out kunt toevoegen. Traplopen is niet iets dat in een standaard work-out voorkomt, maar het kan zeker geen kwaad om dit zo nu en dan in jouw fitness sessie te doen. Traplopen is ontzettend effectief omdat je hiermee jouw conditie traint en daarnaast vetverbranding stimuleert. Je zet veel spiergroepen aan het werk door te gaan traplopen, zoals je benen, billen en buik. Even een aantal minuten traplopen is dus ook een effectieve oefening!

Squat

Deze oefening mag uiteraard ook niet ontbreken in dit lijstje: de squat. Je traint hier je beenspieren, bilspieren en buikspieren mee. Het is een oefening waar je veel calorieën mee verbrandt, waardoor het zeker effectief is. Een squat is een kniebuiging waarbij je jouw voeten iets uit elkaar zet, waarna je met een rechte rug naar beneden hurkt. Om deze oefening zwaarder te maken is het mogelijk om gebruik te maken van een gewicht.

Deze oefeningen zijn goed om in gedachten te houden als jij effectieve work-outs wilt doen thuis. Lukt het je maar niet om motivatie te vinden voor het uitvoeren van oefeningen of heb je behoefte aan begeleiding bij het sporten? Dan is het inhuren van een personal trainer wellicht iets voor jou. Als je hiernaar op zoek bent, is deze personal trainer in Ridderkerk een aanrader.

Of je nu thuis work-outs uitvoert of liever naar de sportschool gaat om intensief te trainen: met behulp van de juiste oefeningen lukt het jou om resultaten te behalen. Of het nu jouw doel is om een betere conditie te krijgen, om voor voldoende beweging te zorgen of om af te vallen: effectieve work-outs zijn geschikt!

advertentie
advertentie
Afbeelding
Stilok brengt aantal programma’s fors terug maar blijft uitzenden rond kerkdiensten 12 uur geleden
Afbeelding
Jubilieum Rembrandt College wordt groots gevierd 14 uur geleden
Afbeelding
Uitvaartverzekering, kapitaal of natura? De specialist 14 uur geleden
Afbeelding
Vier kandidaten uit gemeente Rhenen voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen 15 uur geleden
Afbeelding
Nadenken over ja/ja-sticker voor Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Na bijna 40 jaar valt doek voor Snuffelshop 20 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas en Mrs. Harris in Filmhuis Veenendaal 21 uur geleden