Afbeelding
Foto Unsplash

Investeren in duurzaamheid als MKB

· leestijd 1 minuut Partnercontent

Duurzaam ondernemen is sinds enkele jaren een grote trend binnen het ondernemen. Maar hoe kun je nu duurzaam ondernemen en wat is daar allemaal voor nodig? Er komt meer bij kijken dan alleen duurzaam materiaal gebruiken. Duurzamer ondernemen wordt steeds belangrijker, zeker voor MKB. Wil jij weten hoe je duurzaam kan ondernemen? Lees dan zeker verder.

Zo investeer je in duurzaamheid

Duurzaamheid is al een enorm groot aspect in de wereld en bij ondernemers. Doordat veel ondernemers geraakt zijn door de corona crisis, heeft duurzaamheid nu geen prioriteit. Het is begrijpelijk dat veel bedrijven duurzaamheid niet als eerste prioriteit stellen na een zware tijd. Alhoewel duurzaam werken niet altijd over grote bedragen hoeft te gaan. Er kunnen kleine stapjes ondernomen worden om in de juiste richting te werken. Hierbij kan gedacht worden aan groene energie of bijvoorbeeld lokale producten bij de lunch. Bij duurzaam ondernemen is het niet nodig om je gehele productieproces in één keer aan te passen. Duurzaam ondernemen is in principe een kwestie van vooruit denken.

Bekijk de mogelijkheden

Er zijn diverse mogelijkheden in duurzaam ondernemen. Als MKB kun je moeite hebben met het investeren in duurzaam ondernemen. Als je duurzaam gaat ondernemen, draag je bij aan een toekomstbestendige wereld. Je werkt al duurzaam door minder energie te verbruiken. Een ander voorbeeld van duurzaam ondernemen is het gebruik van groene stroom. Daarnaast draagt thuiswerken ook bij aan duurzaam te werk gaan. Het scheelt niet alleen de reis, maar ook het materiaal en de spullen waar je op kantoor gebruik van maakt. De digitalisering is een ander voorbeeld van duurzaamheid. Door digitaal te werken verbruik je minder papier en bespaar je kosten. Bekijk de mogelijkheden en pas dit toe bij jouw onderneming. Begin met kleine stapjes en vergroot daarna het duurzaam werken. 

Start met MVO

Door maatschappelijk verantwoord te ondernemen werk je met respect voor mens en milieu. Als je met jouw onderneming een stapje verder in maatschappelijk verantwoord ondernemen wil doen, kun je denken aan het richten op marktkansen, groei van innovatie en de maatschappij. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een visie op het ondernemerschap. Hierbij wordt deze manier van werken geïntegreerd in alle bedrijfsprocessen. Bij iedere afweging die het bedrijf maakt, wordt rekening gehouden met duurzaamheid. 

Wil jij duurzaam gaan ondernemen, maar vind je het lastig om te starten? Begin dan met kleine stapjes. Kies ervoor om minder energie te verbruiken of stap over op het gebruik van groene stroom. Bekijk de mogelijkheden van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Bakken en smullen op Burendag in de buurt- en dorpshuizen 13 uur geleden
Afbeelding
Stormschade aan de Paddestoelenlaan 15 uur geleden
Afbeelding
Plaza Cultura geopend door wethouder Dylan Lochtenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Grebbeconcours voor paarden en pony’s op de Grebbeberg 18 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Kats met Foodvalley naar Brussel 19 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding tussen politieauto en personenauto Veenendaal 23 uur geleden
Afbeelding
Graciun verkoopt Straatnieuws in Veenendaal: ‘In Nederland ligt mijn toekomst’ 23 uur geleden