Afbeelding
Foto Unsplash

Waar moet je op letten als je wandelschoenen koopt?

· leestijd 1 minuut Partnercontent

Als je van wandelen in de buitenlucht houdt, dan heb je een paar wandelschoenen van Teva nodig. Of je nu door de bergen trekt of gewoon een korte wandeling door het bos maakt, een goed paar schoenen kan het verschil maken. Maar waar moet je precies op letten bij het kopen van wandelschoenen?

Comfort

Comfort is de belangrijkste factor als het gaat om het kiezen van een paar wandelschoenen dames. Comfort gaat niet alleen over hoe iets aan je voet voelt, maar ook hoe goed je voeten worden ondersteund en beschermd. Een schoen die slecht past, veroorzaakt ongemak, ongeacht het materiaal of de ontwerpkenmerken. Hoewel er veel soorten schoeisel zijn en sommige kunnen worden gemaakt om goed te passen door inzetstukken toe te voegen, zou je er nog steeds een moeten kunnen vinden die direct uit de doos past. Het materiaal dat in wandelschoenen en -laarzen wordt gebruikt, neigt naar synthetische stoffen zoals nylon of polyurethaan in tegenstelling tot leer. Leer is meestal stijver dan synthetisch materiaal en kan soms blaren veroorzaken als het gedurende lange tijd wordt gedragen. Als je op zoek bent naar comfort boven duurzaamheid, dan is leer misschien niet ideaal voor je, omdat het niet zo lang meegaat als andere materialen.

Grip

Grip is een belangrijke overweging bij het kiezen van wandelschoenen. Het is vooral belangrijk voor natte omstandigheden en losse oppervlakken, maar zelfs op een droge dag is het vaak nodig dat je schoenen aan de grond blijven kleven. In sommige omstandigheden kan grip zelfs belangrijker zijn dan waterdichtheid. Als je door gebieden reist die waarschijnlijk natte rotsen of een glad oppervlak hebben, dan kan grip de waterbestendigheid overtreffen in je besluitvormingsproces. Als je schoenen niet genoeg grip bieden op het oppervlak waarop je loopt, veranderen ze in een oncomfortabel paar extra zware schoenen die je wandelsnelheid vertragen.

Gebruikte materiaal

Als het gaat om het kiezen van een wandelschoen, heb je veel opties. Leer is duurzamer en ademend dan synthetisch leer, maar het is ook duurder. Mesh is lichtgewicht en ademend en nylon is slijtvast en flexibel, maar niet waterdicht. Natuurlijk is het materiaal dat wordt gebruikt om de laars te maken ook van invloed op de prijs van laarzen.

Ademend vermogen

Ademend vermogen is een belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van wandelschoenen, omdat het een groot verschil kan maken in hoe comfortabel je bent tijdens een wandeling. De stof van je laarzen moet voldoende ademend zijn om zweet te laten verdampen, zodat je geen blaren of schuren krijgt van natte sokken.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Bakken en smullen op Burendag in de buurt- en dorpshuizen 13 uur geleden
Afbeelding
Stormschade aan de Paddestoelenlaan 14 uur geleden
Afbeelding
Plaza Cultura geopend door wethouder Dylan Lochtenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Grebbeconcours voor paarden en pony’s op de Grebbeberg 18 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Kats met Foodvalley naar Brussel 18 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding tussen politieauto en personenauto Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
Graciun verkoopt Straatnieuws in Veenendaal: ‘In Nederland ligt mijn toekomst’ 23 uur geleden