Afbeelding
Foto: Pixabay

5 tips om meer geld te sparen in 2022

Partnercontent

Meer geld zorgt ervoor dat je gelukkiger bent. Toch? Dat is misschien niet helemaal waar, maar als je naar je uitgaven en budget van dit jaar kijkt, denk je misschien dat het tijd is om dit jaar meer geld te besparen. Houd tijdens het nieuwe jaar rekening met allerlei tips om zoveel mogelijk centjes te sparen in 2022. Wat kan ik lenen is een vraag die je dan bijvoorbeeld niet op gaat zoeken in Google aangezien je genoeg geld hebt gespaard. Om dit te kunnen doen, kun je gebruik maken van de onderstaande tips! 

Stel mini-maandelijkse doelen in

Het is onder meer van groot belang om elke maand een doel te stellen. Het zou eigenlijk nog beter zijn om kleine doelen te stellen gedurende een maand. Dit zal gemakkelijker zijn dan vooruit te gaan zonder een plan om dat uiteindelijke aantal te bereiken. Met mini-maandelijkse doelen en drempels, blijf je consistent en voel je minder druk terwijl je je geld opzij zet.

Wees specifiek met hoeveel je wilt sparen

Stel vanaf het begin een bedrag in dat je volgend jaar gespaard wilt hebben. Van daaruit kun je maandelijkse verhogingen instellen om te voldoen naarmate je dichter en dichter bij dat laatste aantal werkt. Sparen in een opwelling is op de lange termijn niet erg voordelig. Zonder specifiek bedrag of doel in gedachten, is er geen enorme mogelijkheid om je voortgang bij te houden of erachter te komen hoeveel er wekelijks of maandelijks moet worden gespaard. Dit kun je dus ook doen met de mini-maandelijkse doelen!

Zoek uit waar je de nieuwe fondsen kunt plaatsen

Terwijl je je extra geld opbouwt, moet je een veilige en nuttige plaats vinden om ze op te slaan. Leg het dus niet onder je matras, maar je moet er juist voor zorgen dat je rente kunt gebruiken zodat je nog meer geld kunt opbouwen. Dit kun je onder meer doen met behulp van een spaarrekening, wat zelfs de beste optie is in ons land om je gespaarde geld te plaatsen. Helaas ligt de rente tegenwoordig wel erg laag.

Bepaal hoe je geld gaat sparen

Er zijn veel methoden die je kunnen helpen geld te paren. Het is belangrijk om te bepalen wat voor jou het meest logisch is. Zo kan het onder meer goed zijn om je spullen te verkopen. Mogelijk heb je nog allerlei kleren liggen die je nooit meer draagt. Je kunt het dan verkopen via bijvoorbeeld Vinted. Geld sparen is daarnaast ook mogelijk door meer te gaan werken of door geen onnodige kosten te maken. Zet bijvoorbeeld zelf koffie in plaats van steeds naar Starbucks te gaan.

Blijf sterk en houd je voortgang bij

Het kan moeilijk zijn om je aan je spaardoel te houden, vooral in het begin. Het gebruik van online financiële tools kan het desondanks gemakkelijker maken om te visualiseren hoe ver je komt en hoeveel je nog over hebt. Het brengt al je rekeningen bij elkaar, zodat je je financiën als geheel kunt bekijken en erachter kunt komen of je aan die maandelijkse vereisten voldoet. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Franse culinaire historie in Filmhuis Veenendaal: Délicieux 14 uur geleden
Afbeelding
Keuring van dikbillen in Achterberg gaat niet door 20 uur geleden
Afbeelding
Voor eind van het jaar wordt lot kerk duidelijk 20 uur geleden
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours bij Rhenen op 11 aug, 15:28
Afbeelding
Bijzondere recordpoging: 700.000 dominostenen moeten gaan omvallen in Veense sporthal 11 aug, 10:32
Afbeelding
Classic Races op De Faktorij: ronkende motoren op Veens stratencircuit 11 aug, 07:30
Afbeelding
Rare rust Column 10 aug, 15:44