Afbeelding
Pieter Vane

Sinterklaas leest kinderen voor in Cultuurfabriek

1 december 2021 om 14:40 Overig

VEENENDAAL In de Lezingzaal van de Cultuurfabriek las Sinterklaas, die met twee Pieten uit Spanje was gekomen, aan peuters en kleuters voor. Één boek ging over Sinterklaas en zijn hulppieten die overal in de wereld pakjes moesten bezorgen en op daken klommen om deze door de schoorstenen te gooien. “Dat kan ik toch niet meer zelf doen op mijn leeftijd?” vroeg hij aan de kinderen, die daarop antwoorden dat de Pieten dat moesten doen. 

Tijdens het voorlezen liet de Sint mooie gekleurde plaatjes uit het boek zien van Pieten met zware zakken op hun rug.  Tussen het lezen door vroeg de Sint wie er nog mooie sinterklaasliedjes kenden, en liet de Pieten voordoen hoe dat ging als het liedje bij de kinderen niet zo bekend was. 

Sint vroeg ook kinderen naar voren om een stukje uit een boek te lezen, waarna er weer mooie verhalen volgden van de avonturen van Sint en zijn Pieten, regelmatig onderbroken door vragen vanuit de zaal. Sint was er vooral trots op dat hij, op zijn hoge leeftijd, nog geen bril nodig had en alles nog goed kon zien. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie