Afbeelding
Jan van den Brink
Column

Rectificatie

19 januari 2022 om 13:10 Opinie

VEENENDAAL Ik dacht nog zo, ik begin het jaar goed. Maar ik heb gelijk al een knoeperd van een fout gemaakt. In mijn les van afgelopen week ‘Hoe word ik miljonair’ ben ik tekortgeschoten. Waar ik in mijn naïviteit veronderstelde dat het vooraf opgenomen online nieuwjaarsconcert van de Veense DJ Nicky Romero en zijn maten de gemeenschap vijftigduizend euro had gekost, blijk ik er meer dan een factor twee naast te hebben gezeten. Mede naar aanleiding van vragen van Lokaal Veenendaal is gebleken dat deze paar uur durende internetstream meer dan een ton (!) belastinggeld heeft gekost. Dat is nog exclusief de ambtelijke inzet die hiermee gepaard is gegaan. De gage van Nicky - wiens eigen vermogen op ruim 25 miljoen euro wordt geschat (Bron: taddlr.com) - bedroeg 50.000 euro.

Ik begrijp nu een stuk beter de uitspraak van onze burgemeester: ,,We hebben hem benaderd en hij wilde daar graag aan meewerken.” Met Nicky’s collega’s op die avond hoeven we overigens ook geen medelijden te hebben. Wildstylez, MC Villian en Marc Benjamin ontvingen 22.500 euro. Voor special effects en lasers werd een zelfde bedrag uitgetrokken. En dan wetende dat de paar duizend mensen die op oudjaarsnacht naar deze show keken, dat deden op een schermpje van misschien 6 inch.

Nicky Romero zelf stelde: ,,Ik zie dit als een mooi moment om in samenwerking met de gemeente Veenendaal een performance te kunnen geven via een livestream voor de jongeren hier. Ik hoop dat ik zo toch nog voor een lichtpuntje kan zorgen in donkere tijden.” Zelf zal hij in ieder geval het nieuwe jaar tevreden en verlicht zijn ingegaan. Op één avondje een modaal jaarsalaris binnenharken, dat doe ik hem niet na.

Ik heb aan het begin van dit nieuw jaar wel geleerd dat als je multimiljonair wilt worden je beter géén staatsloten kunt kopen, maar moet inzetten op een DJ-carrière.

Zeker als je aanvoelt dat bestuurders en ambtenaren er wel wat voor over zullen hebben om de hand te mogen schudden van een wereldster. Met ons belastinggeld welteverstaan. Zakenman Nicky R. valt weinig te verwijten, maar van ons gemeentebestuur mag je toch verwachten dat ze iets zorgvuldiger met ons gemeenschapsgeld omgaan. Gelukkig hebben we nog af en toe een kritische oppositie. In maart zijn er weer verkiezingen.

door Jurgen Hillaert
veensteken@streekverkenner.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie