De Urker Mans Formatie geeft 30 juni een concert in Rhenen.
De Urker Mans Formatie geeft 30 juni een concert in Rhenen. Urker Mans Formatie

Met korting naar het zomerconcert van de Urker Mans Formatie in Rhenen

31 mei 2023 om 09:00 Muziek

RHENEN De Urker Mans Formatie geeft op vrijdag 30 juni een concert in de Cunerakerk in Rhenen. Het ensemble van veertien zangers in Urker klederdracht brengt een programma ten gehore in vier verschillende genres. 

Ze komt binnen in procession terwijl de mannen Psalm 107 ‘Zij die de zee bevaren’ zingen. Urk is van oudsher verbonden met de zee en dat hoor je terug in het repertoire. Ruwe Stormen mogen woeden maar ook Hij die rustig en stil getuigen hier eveneens van. 

Dat is echter niet het enige waar een avond van de Urker Mans Formatie over gaat.  Ze brengt ook een aantal spirituals ten gehore zoals bijvoorbeeld The Holy Highway en Roll Jordan roll waarin de muziek de tekst versterkt. Het volgende genre is het klassieke. Twee delen uit het Requiem van Mozart komen aan bod in Lacrymosa en Dies Irae. 

SOLO’S

Na de pauze komt in het klassiek/populaire blok komt het vierde genre aan bod. Twaalf rovers en The Rhythm of Life maken indruk bij de luisteraar. De meeste zangers vervullen bovendien een solorol waarbij de afzonderlijke stemmen nog beter tot hun recht komen. 

Aan het orgel en de vleugel zit Mark Brandwijk die, naast zijn begeleiding, enkele improvisaties speelt. De dirigent, Martin Mans, is een gedreven musicus die het beste uit de stemmen naar boven haalt. Hij voorziet ook in de nodige achtergrondinformatie. Een avond met de Urker Mans Formatie staat garant voor enkele uren ontspannen genieten van zang en instrumentale muziek in een schitterende ambiance.

INFORMATIE

Het concert is op vrijdag 30 juni en begint om 19.30 uur. Locatie is de Cunerakerk aan het Kerkplein 1 in Rhenen. Toegang kost 18 euro, kinderen tot en met 11 jaar zijn gratis. Reserveren: www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06-25391903. 

Kortingsactie: Lezers van de Rijnpost betalen op vertoon van deze advertentie aan de kassa geen 18 euro maar 14 euro per kaart (maximaal twee personen per bon). Voor online bestellingen geldt de actiecode: RP306.

Dit artikel wordt u aangeboden door de Urker Mans Formatie. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie