De Urker Mans Formatie geeft een concert in de Oude Kerk in Veenendaal. (Foto: TimPhoto).
De Urker Mans Formatie geeft een concert in de Oude Kerk in Veenendaal. (Foto: TimPhoto).

Kerst met de Urker Mans Formatie

5 december 2017 om 21:30 Algemeen

Veenendaal - Op zaterdag 16 december om 15.00 uur geeft de Urker Mans Formatie een kerstconcert in de Oude Kerk in Veenendaal. Deze karakteristieke zanggroep heeft inmiddels grote bekendheid in Veenendaal. De mannen brengen een programma met aansprekende arrangementen van kerstliederen ten gehore en er is solozang.

Solo’s

Aan het orgel en de vleugel zit van Mark Brandwijk. Op onnavolgbare wijze begeleidt hij de zang en verzorgt bovendien enkele kerstsolo’s. Binnen de formatie bevinden zich solisten die een belangrijk aandeel leveren. Twee van hen bespelen, naast hun zang, een herdersfluit en een altviool. De mannen komen in processie op waarmee de toon is gezet voor ontspannen kerstconcert. Het programma wordt vervolgd door de tenorsolist Barend Wiltjer die een bewerking van ‘Stille Nacht’ vertolkt. Voorts komen authentieke Engelse Christmas Carols aan bod: ‘Once in royal David’s city, Away in a manger en Hark the Herald’s Angels sing,’ De luisteraar kan enkele uren ademloos luisteren naar koor-en solozang en instrumentale muziek.

Het concert start 15.00 uur. Toegang: 17,50. Bij reservering en voorverkoop € 16,=. Kinderen t/m 11 jaar € 5,=. Leden PCOB, KBO en ANBO € 13,= (op vertoon van pas), reserveren martinmans.nl of 06-25391903. Voorverkoop: Boekhandel De Rank, Prins Bernhardlaan 28a, Veenendaal.

Achtergrond

De Urker Mans Formatie heeft een eigen stijl die geworteld is in het voormalige eiland Urk. De Urker zangers zijn opgegroeid met het Urker levenslied. De formatie heeft tevens klassieke werken, gospels en populaire liederen in haar repertoire. Ioan Micu, één van de zangers, bespeelt bovendien een Taragot en Palle Jørgensen een altviool. De Kerst-cd ‘VREDE’ staat deze periode weer volop in de aandacht. Veel arrangementen zijn afkomstig van deze cd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie