Afbeelding
OASE
Muziek in Veenendaal

OASE: van zangopleiding naar coronaprojecten

16 november 2021 om 09:26 Muziek

VEENENDAAL Stichting Kinderkoor Oase werd in 2005 opgericht als ‘thuisfront’ van Oase Zangopleidingen. Het bestuur wilde zich inzetten om kinderen te leren zingen met alles wat daarbij kwam kijken. Miriam Drost, stempedagoog in hart en nieren, was de drijvende kracht achter de zangopleiding. Maar door persoonlijke omstandigheden werd in 2017 besloten om de zangopleiding op te heffen.

Miriam Drost vertelt: ,,Het werken met kinderen bleef echter trekken. Met een ander concept ben ik weer begonnen en heb RezonanZ Young Voices opgericht, een Kinder- en jeugdkoor wat regelmatig met mooie projecten op de proppen komt.” Toch kwam door corona de stichting weer in beeld. Want het bleek in het voorjaar van 2020 hard nodig om kunst en cultuur weer bereikbaar te maken voor jonge musici en kunstenaars, amateurgezelschappen en cultuurliefhebbers in Veenendaal en omstreken. 

MOOIE PROJECTEN Stichting Kinderkoor Oase werd met dat doel weer tot leven gewekt en nam initiatief om de kinderen in Veenendaal mooie projecten te bieden. Er zijn nieuwe bestuursleden aangetrokken om weer een creatieve en actieve groep aan het roer te krijgen. Dit nieuwe bestuur heeft plannen gemaakt en ze wilden heel graag weer dat Miriam de leiding over de projecten zou nemen. Zo is er in de zomer van 2020 een Summercamp opgezet dat zeer succesvol is verlopen. Ruim 30 kinderen hebben in een week tijd drie leuke videoclips gemaakt met veel zang en beweging.

Oase was weer wakker en ging aan de slag met een idee van de jonge musici Noëlle Drost en haar vriend Drummado Wijnhamer. Zij wilden tijdens de kerstdagen van 2020 een mooi kerstconcert geven voor iedereen in Veenendaal die wel een hart onder de riem kon gebruiken, met een pakketje producten van Veenendaalse ondernemers en kerstboodschappen voor de luisteraars. Helaas kon het concert door de lockdown in december niet opgenomen worden. 

LICHTPUNTJE ,,Toen hebben Noëlle en ik een miniconcert opgenomen in onze huiskamer, samen met pianist Vincent Doek”, vervolgt Drost. ,,We speelden en zongen mooie kerstmuziek en daar tussendoor waren de kerstboodschappen van de burgemeester en andere bekende personen te zien. Omdat er daarnaast ongelofelijk veel persoonlijke boodschappen ingezonden waren, hebben we zestien verschillende versies van het concert gemaakt voor alle verschillende doelgroepen. Daaronder waren veel bewoners van verzorgingshuizen en mensen die in die tijd geen bezoek konden ontvangen. Het was fijn om zo toch een klein lichtpuntje te kunnen brengen bij deze mensen.”

Rond Pasen 2021 is het grote concert onder leiding van Drummado alsnog opgenomen en uitgezonden via de website. Ruim 1700 mensen kregen bovendien een pakketje met producten. Dit concert werd heel goed bekeken en is nog altijd te zien op de website www.kerstvoorelkaar.nl/concert. Ondertussen kreeg Stichting Kinderkoor Oase veel vragen van ouders omdat hun kinderen graag wilden zingen en bij een volgend project mee wilden doen.

INTO THE WOODS JR Miriam: ,,We hebben toen een plan bedacht om met een groep van 20 kinderen en jongeren een musical in te studeren. Als de coronaperikelen geen roet in het eten gooien, spelen we aanstaande zaterdag 20 november in Theater Lampegiet onze musical: Into the Woods Jr. Het verhaal is geïnspireerd op vijf verschillende sprookjes. Het is een anderhalf uur durend programma met een voorprogramma. Mijn dochter Jaïra is de regisseur, wat dit voor mij tot een speciale productie maakt. En we werken samen met Stichting Netwerk voor Jou, zij begeleiden een groep jongeren die het decor bouwen. Ook dat is heel bijzonder, want deze jongeren dreigen door Corona een beetje tussen wal en schip te raken, maar kunnen nu hun creativiteit kwijt in dit project.”

** Zaterdag 20 november, 20.00 uur, Theater Lampegiet, Into The Woods JR. Kaarten: www.koopetickets.nl/oase 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie