Afbeelding
V'Allure
Muziek in Veenendaal

De dames van V’Allure worden blij van zingen

12 november 2021 om 08:45 Muziek

VEENENDAAL V’Allure is een zangvereniging die bestaat uit bijna veertig enthousiaste vrouwen die erg van zingen houden. Een aantal maal per jaar verzorgt V’Allure een optreden, bijvoorbeeld in de Kerstperiode, op uitnodiging of vanuit eigen actie. Ook geven ze soms een concert in samenwerking met andere muzikanten of koren. Tijdens de concerten en optredens is de presentatie en het contact met het publiek heel belangrijk. V’Allure probeert in haar presentatie een vrolijk beeld te bieden en stemt haar kleding af op de tijd van het jaar (met Kerst vaak zwart-wit met rood) of op de sfeer van het optreden. 

door Co Keulstra

Selma van den Berge zingt nu drie jaar in het koor en doet binnen het bestuur de PR-zaken: ,,Met vijf personen doen wij de bestuurstaken van het koor en we houden overleg over bijvoorbeeld de coronamaatregelen. Na de zomervakantie zijn we weer begonnen met de repetities. Na wat omzwervingen hebben we sinds vorig jaar een ruime zaal gehuurd in De Kubus, Spanjaardgoed 5a. In verband met de coronamaatregelen kunnen we hier op 1,5 meter afstand van elkaar zitten en staan tijdens onze repetities. Dat is fijn. Toen we in september weer startten met onze repetities was het bijna een jaar geleden dat we met elkaar hadden gezongen. We waren allemaal zo blij dat het weer kon!”

De dames van V’ Allure repeteren elke woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur. De muzikale leiding is in handen van Miriam Drost, de bekende Veenendaalse zangpedagoog. Zij besteedt veel aandacht aan stemvorming vanuit de Lichtenbergmethodiek. Het koor heeft een vrolijk gevarieerd repertoire van pop tot licht klassiek en ze zingen drie- en vierstemmig.

OPTREDEN Tiny Bouw is eveneens bestuurslid, zij is penningmeester en zingt al acht jaar bij V’Allure: ,,We zijn nu bezig om mooie liedjes in te studeren voor een optreden op 16 december in Open Hof bij Aller Erf. We gaan dan samen met het vrouwenensemble Las Can Tantes en kinderkoor Rezonanz een concert verzorgen. We zullen wat kerstliedjes zingen, maar ook andere mooie sfeervolle nummers. We kijken er naar uit om weer voor publiek te mogen zingen! We willen onze familie, vrienden én de inwoners van Veenendaal, na de moeilijke en spannende coronatijd, graag weer een mooie muzikale avond bezorgen. Binnenkort zullen we de pr voor dit concert gaan doen. Belangstellenden zijn van harte welkom, we gaan dit keer geen entree vragen. Wij bieden dit de bezoekers aan. We hopen op een volle zaal!”

Naast het met elkaar zingen onderhouden de koorleden ook de sociale contacten met elkaar. Tijdens de coronapandemie hebben ze elkaar niet uit het oog verloren. Er is een gezellige WhatsApp groep waarin veel gedeeld wordt met elkaar. Met verjaardagen is er via de WhatsApp aandacht voor de jarige, vanuit de leden. Tiny Bouw: ,,In de coronaperiode zijn we creatief geweest in het onderhouden van contact met elkaar. Via ZOOM hebben met elkaar gezongen vanuit de eigen huiskamer. Miriam faciliteerde dit vanuit haar muziekstudio. We konden in die periode de teksten goed oefenen. Nu zingen we gelukkig weer samen en iedereen geniet daarvan. Sinds september hebben we zelfs al vier nieuwe leden mogen begroeten!“

Het dameskoor V’ Allure bestaat nu ruim 36 jaar. Het is in april 1985 opgericht door Hetty van Schuijlenburg. Zij is nog steeds een enthousiast lid. Er zijn nog een aantal leden die al lid zijn vanaf het begin. ,,Er is echter ook regelmatig wisseling en daarom mogen we graag ook weer nieuwe, ook jongere, leden verwelkomen. Dus nog steeds staat onze deur open voor vrolijke enthousiaste en zanglustige dames!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie