e kinderen van de opleidingsklas van OASE Zangopleidingen uit Veenendaal zitten klaar voor hun optreden in de Cultuurfabriek afgelopen zaterdag. (Foto: Jaap Pilon)
e kinderen van de opleidingsklas van OASE Zangopleidingen uit Veenendaal zitten klaar voor hun optreden in de Cultuurfabriek afgelopen zaterdag. (Foto: Jaap Pilon)

Oase zingt voor de Sint in de Cultuurfabriek Veenendaal

4 december 2016 om 21:44 Cultuur

VEENENDAAL - De kinderen van de opleidingsklas van OASE Zangopleidingen uit Veenendaal zitten klaar voor hun optreden in de Cultuurfabriek. Op kleine gekleurde stoeltjes draaien zij zenuwachtig heen en weer. Afgelopen zaterdag zongen ze voor Sinterklaas die ene bezoek bracht aan de Cultuurfabriek.

Witte Pietjes zijn het, hoofdzakelijk ook nog eens in het wit gekleed. Eerst gaan zij nog even oefenen onder leiding van Miriam Drost, voordat het hooggeëerd publiek de zaal betreedt. Dan is het zover. Het is zaterdag 3 december. Kinderkoor OASE verzorgt traditiegetrouw een sinterklaasliedjes-workshop, voorafgaand aan het bezoek van Sinterklaas aan de Cultuurfabriek.

Workshop

Tijdens de workshop krijgen de kinderen in het publiek tips om bekende sinterklaasliedjes nog mooier te zingen. Daarnaast worden er nieuwe sinterklaasliedjes aangeleerd. Alle kinderen doen enthousiast mee en ook menig volwassene laat zich verleiden weer even kind te zijn en uit volle borst mee te zingen. Wanneer Sinterklaas ook nog ten tonele verschijnt, is het feest compleet. Er wordt veel gezongen door alle kinderen samen en ook af en toe door het kinderkoor alleen.

Trots

‘’Veenendaal mag trots zijn op zo’n kinderkoor”, stelt Sint. Bij OASE leren kinderen hun zangstem goed te ontwikkelen en daarbij is er veel aandacht voor algemene muzikale ontwikkeling. Daarnaast krijgen zij dramalessen om te leren hoe ze zelfverzekerd op het podium kunnen staan. Een totaalpakket van vaardigheden dus. Het motto van de opleiding is dan ook: ontwikkel je talent. Dat ieder kind genoeg talent heeft om te leren zingen, werd zaterdag wel duidelijk!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie