Afbeelding
Gemeente Veenendaal

Burgemeester Kats over opvang vluchtelingen: ‘Dankbaar voor de hulp’

· leestijd 1 minuut Maatschappelijk

VEENENDAAL Net als veel andere plaatsen in Nederland neemt ook Veenendaal zijn verantwoording in de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Burgemeester Gert-Jan Kats spreekt in een videobericht zijn dank uit voor ,,de handen die hierbij helpen.” 

Maar Kats heeft hij een waarschuwing. ,,Neem niet lichtvaardig een beslissing om vluchtelingen zelf op te vangen, of op te halen. Laat dat vooral aan de instanties die daarvoor gereed staan”, aldus de burgemeester. Bekijk de hele video onderaan dit bericht.

OPVANGLOCATIES Inmiddels wordt er in Veenendaal hard gewerkt aan de locaties waar vluchtelingen opgevangen kunnen gaan worden. Zo publiceerde De Rijnpost gisteren dit artikel over het harde werk dat verricht wordt in een pand aan de Kerkewijk. Hier kunnen naar verwachting meer dan veertig mensen opgevangen worden.

Eerder was al een pand aan het Huzarenpad in gebruik genomen als opvanglocatie. Daar wonen sinds afgelopen maandag zeventien Oekraïnse vluchtelingen. De locatie Huzarenpad is een locatie met 9 wooneenheden, voornamelijk bedoeld voor eenpersoonshuishoudens of eenoudergezin met kind. In samenspraak met Patrimonium Woonstichting is deze locatie beschikbaar gesteld voor semi-permanente opvang.

WARM WELKOM ,,Om deze locatie geschikt te maken is veel werk verzet”, meldt de gemeente. ,,Het vrijwilligersplatform Veenendaal voor Oekraïne en Stichting Vluchtelingenwerk hebben de kamers opgeknapt en voorzien van meubels, bedden en ander huisraad. Onder begeleiding van Veens Welzijn zijn de bewoners op maandag 4 april overgebracht van de eerste opvanglocatie in hotel Van der Valk naar het Huzarenpad. De nieuwe bewoners zijn hartelijk ontvangen door de buurt, wat hen een warm welkom gaf.”

De komende 1,5 week worden nog drie locaties in gereedheid gebracht. Naast het pand aan de Kerkewijk gaat het om locaties aan de Nieuweweg en de Kaardenbol.

Bron video: Gemeente Veenendaal

advertentie
advertentie
Afbeelding
SKR: ‘Al 30 jaar ontdekken wij de wereld door de ogen van een kind’ 1 uur geleden
Afbeelding
Rhenens echtpaar Oechies-Ter Hoeve viert briljanten huwelijk 2 uur geleden
Afbeelding
Meerdere vacatures bij Welisa: ‘Wij zoeken mensen die gretig zijn en graag willen’ Baandichtbij 4 uur geleden
Afbeelding
Candia-man ‘Bud’ helpt nog waar hij kan 6 uur geleden
Afbeelding
Kampen Boys Choir geeft gratis concert in de Westerkerk 6 uur geleden
Afbeelding
Kunst van Rhenense kinderen te zien in Huis van de Gemeente 18 uur geleden
Afbeelding
Rhenens echtpaar 60 jaar getrouwd 21 uur geleden