Voor het gebouw werd een groepsfoto gemaakt met medewerkers van het team.
Voor het gebouw werd een groepsfoto gemaakt met medewerkers van het team. Pieter Vane

Netwerk voor Jou viert feest vanwege verhuizing naar ‘droomplek’

15 februari 2022 om 12:04 Maatschappelijk

VEENENDAAL Stichting Netwerk voor Jou verhuisde eind december naar de Markt 10 in Veenendaal. Maandag werd daarom een openingsfeest georganiseerd, waar ook burgemeester Gert-Jan Kats bij aanwezig was. Initiatiefneemster Henrieke Segers hield een toespraak en vervolgens konden alle aanwezigen, waaronder veel medewerkers, genieten van onder meer warme chocolademelk en zelfgebakken poffertjes in een partytent. 

Medewerkers van Netwerk voor Jou verzorgden daarnaast rondleidingen door het gebouw. Het team heeft de eerste verdieping en de zolder in gebruik genomen. Deze laatste ruimte is gezellig ingericht als jeugdruimte. 

LAAGDREMPELIG Netwerk voor Jou begon zeven jaar geleden als burgerinitiatief. Geïnspireerd door de organisatie Tijd voor Actie in Ede startte Henrieke Segers in Veenendaal met het delen van hulpvragen van inwoners zonder financiën en netwerk op social media. Op deze manier werd het bieden van hulp op een laagdrempelige manier mogelijk voor inwoners uit Veenendaal. ‘Iedereen kan namelijk iets betekenen voor een ander’ is de bekende slogan van Netwerk voor Jou. 

Inmiddels is social media inzetten niet zo bijzonder meer, maar toch is het volgens de stichting de plek waar jongeren worden geïnspireerd om ook mee te doen. Netwerk voor Jou beweegt mee met waar de jongeren zich bevinden. Zo kan je hen nu ook op Snapchat en TikTok volgen. 

GEDROOMD Het initiatief begon aan de keukentafel. Na omzwervingen via De Troubadour, een balie in het gemeentehuis, een ruimte in het Rode Kruisgebouw en De Carrefour, is Netwerk voor Jou nu aangekomen op de plek waar altijd van werd gedroomd: het centrum van Veenendaal. Een prachtige plek waar kantoorruimte, werkplek en ontmoetingsplek bij elkaar komen.

Inmiddels is Netwerk voor Jou uitgegroeid naar een sociale onderneming met drie grote projecten en een paar honderd vrijwilligers. Daarnaast worden er per jaar zeker 10.000 vrijwilligersuren geïnvesteerd in Veenendaal. Vrijwilligersuren waarbij mensen geholpen worden, maar het zijn ook uren waarin jongeren iets leren over zichzelf.

Meer informatie is te vinden op www.netwerkvoorjou.nl.

Henrieke Segers en de burgemeester, klaar om het pand officieel te openen.
Er werden ook rondleidingen georganiseerd.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie