Afbeelding

Netwerk voor jou start in Veenendaal

19 augustus 2018 om 11:47 Algemeen

Vanaf 1 september zal Netwerk voor Jou in Veenendaal starten met de organisatie van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) voor jongeren.

Veenendaal - “We willen samen met jongeren en lokale (vrijwilligers)organisaties jongeren de kans bieden om van betekenis te zijn in de samenleving, leer- en ontwikkelervaringen op te doen en een toffe tijd te beleven. De MDT wordt in verschillende vormen aangeboden en met begeleiding en training ondersteund”, aldus de organisatie. Netwerk voor Jou neemt deel aan één van de proeftuinen voor de ontwikkeling van de MDT van september 2018 tot en met december 2019. De proeftuin heet ‘YourCube’ en is onderdeel van hetactieprogramma Maatschappelijke Diensttijd ingezet vanuit het kabinet. Doelstelling is om de MDT lokaal structureel vorm te geven in Veenendaal.

Unieke werkwijze

Netwerk voor Jou is het jongeren vrijwilligersnetwerk in Veenendaal met kennis, ervaring en een unieke laagdrempelige werkwijze. De YourCube is als onderdeel van het jongeren vrijwilligersnetwerk verbonden met een groot aantal lokale partners. De samenwerking met scholen, maatschappelijke organisaties, kerken, bedrijven en de lokale overheid vinden we belangrijk. Met diverse partners zullen de komende maanden gesprekken plaatsvinden.

Toekenning

De organisatie vertelt: “Afgelopen week ontvingen we bericht dat een gezamenlijke aanvraag voor acht steden door de subsidieverstrekkende organisatie ZonMw positief is beoordeeld en toegekend. De pilot met deproeftuin ‘YourCube’ wordt door de jongeren vrijwilligersnetwerken uitgevoerd, in samenwerkingmet het landelijke Inspiratienetwerk TijdVoorActie. De andere deelnemende steden zijn Amersfoort, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Gouda en Ede. De proeftuin heeft als doel de MDT structureel op te zetten”.

Doelgroep en inzet

De Maatschappelijke Diensttijd is er voor jongeren van 15 tot 30 jaar.
Bij trajecten van minimaal 100 uur ontvangen de jongeren een certificaat en Europass. Het is ook mogelijk om met kortdurende trajecten of inzet kennis te maken met de MDT. Naast het certificaat ontvangen de deelnemers training en ondersteuning in de onderwerpen waar zij willen ontwikkelen. “Daarbij willen we graag de meer kwetsbare jongeren de kans bieden om deel te nemen. Ook bieden we jongeren de kans om hun MDT uit te voeren door het organiseren en matchen van plekken voor leeftijdsgenoten. Daarnaast zijn er ook kortere trajecten mogelijk voor jongeren (via bijvoorbeeld scholen, sportclubs en kerken) die bekend willen worden met de MDT”, aldus Netwerk Voor Jou.

Informatie over het aanmelden staat op de website www.netwerkvoorjou.nl/yourcube. Dat geldt voor zowel jongeren als voor organisaties.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie