Afbeelding
Netwerk voor Jou

Netwerk voor Jou start nieuw project voor jongeren: Get Up & Enjoy

6 december 2021 om 07:13 Maatschappelijk

VEENENDAAL Netwerk voor Jou gaat in januari 2022 van start met een nieuw initiatief: Get Up & Enjoy. Voor het project wordt een actieve ontmoetingsplek voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar gerealiseerd middenin het centrum van Veenendaal. Hier worden wekelijks bijeenkomsten gehouden waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en competentiegerichte begeleiding ontvangen door een jongerencoach. ,,Zo kunnen zij werken aan het verbeteren van hun sociale en mentale welzijn”, zegt projectleider Jessica de Fluiter van Netwerk voor Jou. 

,,Door de coronacrisis lijken jongeren steeds meer moeilijkheden te ervaren op deze gebieden, dus Netwerk voor Jou wil deze jongeren daarom nét de extra ondersteuning bieden die zij nodig hebben”, zegt De Fluiter. Het coronaherstelfonds van Gemeente Veenendaal en van het Oranjefonds, het K.F. Heinfonds en bijdrages van kerken in Veenendaal maken mogelijk dat Get Up & Enjoy van start kan gaan vanaf medio januari 2022.

EENZAAMHEID BESTRIJDEN De sociale organisatie Netwerk voor Jou richt zich op kwetsbare mensen in Veenendaal en het bestrijden van eenzaamheid. ,,Netwerk voor Jou biedt tegenwoordig verschillende projecten aan die gericht zijn op jongeren, zoals de Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Hier worden de talenten van jongeren ingezet voor maatschappelijke doeleinden door hen te inspireren, te verbinden en te begeleiden. Tegelijkertijd werken zij ook nog eens aan hun sociale vaardigheden, en leren ze wat hun talenten zijn en hoe zij deze kunnen inzetten.”

ACHT WEKEN Get Up & Enjoy is een nieuw initiatief van Netwerk voor Jou dat zich gaat richten op jongeren in Veenendaal. Gedurende een periode van acht weken werken de jongeren met elkaar en in samenwerking met projectleider en jongerencoach Jessica de Fluiter aan het versterken van hun sociale netwerk. Daarnaast leren zij ontdekken waar hun competenties liggen en hoe zij deze kunnen toepassen in het dagelijks leven en hun (toekomstige) loopbaan. 

BEHOEFTEN ,,Dit alles hopen we realiseren door tijdens de bijeenkomsten gezamenlijk te eten, sociale acties te organiseren en workshops of rondleidingen te volgen op plekken waar zij kennis kunnen maken met diverse bedrijven, vrijwilligerswerk en doelgroepen”, zegt De Fluiter. ,,De precieze invulling van het programma zal mede afhankelijk zijn van de input en ideeën van de deelnemende jongeren zelf, om zo goed mogelijk te kunnen aansluiten bij hun persoonlijke behoeften. Daarnaast worden zij gestimuleerd om zelf ook mee te helpen aan het organiseren van sociale acties of bijeenkomsten.”

TWEE PROGRAMMA’S Netwerk voor Jou gaat twee verschillende programma’s aanbieden: Get Up & Enjoy en Get Up & Enjoy light. Waarom twee programma’s? ,,Het reguliere programma is bedoeld voor jongeren die behoefte hebben aan het opbouwen van meer structuur en zinvolle dagbesteding. Ze worden gestimuleerd om ritme te creëren, afspraken te maken en afspraken na te komen. Dit is dé ultieme kans om meer te leren over zichzelf en de maatschappij, met als doel de kansen van deze jongeren te vergroten. De light-versie richt zich voornamelijk op jongeren die wel naar school gaan of een baan hebben, maar behoefte hebben aan het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het vergroten van hun sociale netwerk. De coronacrisis zorgt ervoor dat juist deze groep veel ontwikkelingskansen misloopt door bijvoorbeeld thuiswerken, moeilijkheden met het vinden van stageplekken en weinig sociale omgang met leeftijdsgenoten”, legt de jongerencoach uit.

WERKBOEK Naast het organiseren van alle Get Up & Enjoy bijeenkomsten is Jessica de Fluiter ook druk bezig met het ontwikkelen van een werkboek waarmee de jongeren kunnen werken aan hun vaardigheden en competenties. ,,Uiteindelijk zal het werkboek met bijbehorende begeleidershandleiding ter beschikking worden gesteld aan Tijd voor Actie, het landelijke inspiratienetwerk waar Netwerk voor Jou bij is aangesloten.”

Ben of ken jij een jongere tussen de 16 en 27 jaar en ben jij enthousiast geworden voor één van de programma’s van Get Up & Enjoy? Of wil je gewoon zo af en toe meedoen met een van de activiteiten die in het kader van Get Up & Enjoy worden gehouden? Kijk dan voor meer informatie op netwerkvoorjou.nl/get-up-enjoy en houdt de sociale media kanalen van Netwerk voor Jou in de gaten. Voor vragen kan gemaild worden naar: jessicadefluiter@netwerkvoorjou.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie