Afbeelding
De Club van Sinterklaas

Sinterklaas en Mrs. Harris in Filmhuis Veenendaal

29 november 2022 om 07:00 Film

VEENENDAAL Filmhuis Veenendaal biedt haar bezoekers in het Sinterklaasweekeinde twee avontuurlijke films. Op zaterdag 3 december start om 20.00 uur Mrs. Harris Goes To Paris. Op zondag 4 december begint om 14.30 uur de nieuwste editie van De Club Van Sinterklaas voor het jongere publiek.

Na Mr. Deeds Goes To Town en Mr. Smith Goes To Washington (beide legendarische films van regisseur Frank Capra) is het nu de beurt aan Mrs. Harris Goes To Paris. Een aandoenlijk maar tevens geëmancipeerd sprookje van Engelse makelij. Het is 1957 en weduwe Ada raakt bij haar werk als schoonmaakster onder de indruk van een jurk van ontwerper Christian Dior. Nadat ze onverwacht een aanvullend pensioen ontvangt, besluit ze dat ze haar droom ook echt wil beleven. Ze reist naar Parijs en valt letterlijk binnen in de wereld van haute couture. 

Niet iedereen bij Dior is enthousiast, maar als Ada een dure jurk contant blijkt te kunnen betalen, gaan er toch deuren voor haar open. Daarmee ontspint zich het kleurrijke verhaal (naar de roman van Paul Gallico uit 1958) dat de kijker de volle 115 minuten mee op reis neemt in haar wereldse avontuur. Niet voor niets werd deze film als art-house productie in de Verenigde Staten. een groot succes. Actrice Lesley Manville steelt als de gedecideerde Ada de harten van de kijkers. Die kennen haar vast ook als Princes Margaret in The Crown. 

SINTERKLAAS De Club van Sinterklaas presenteert in deze nieuwe muzikale avonturenfilm alweer de elfde editie met De Race Tegen De Klok. Als Pietje Fernando de klok van de Sint laat vallen, blijkt dat hierdoor de magische krachten niet meer werken. Alles kan in ‘het honderd’ lopen als het grote geheim van Sinterklaas op het spel staat. Hoe bezorgen de Pieten nu alle pakjes op tijd? Ook het paard van de Sint speelt een hoofdrol in dit spannende kinderavontuur. Brit Dekker, Nathan en zoon Lavezzi Rutjes, Fred van Kuijk (Opa Fonkel in Mega Mindy) en coole-, super-, en danspiet staan Sinterklaas bij om de nodige superkrachten te bundelen. Zou het allemaal goedkomen? Spanning, vrolijkheid en muzikaal vertier voor de kinderen, maar zeker ook voor alle ouders.

Kaarten zijn te reserveren op www.filmhuisveenendaal.nl . De films worden vertoond bij Spectrum, Kees Stipplein 72 in Veenendaal. Meer informatie over de voostelling(en), de agenda voor december en de actie voor nieuwe leden staat ook op de site.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie