Afbeelding
Jan van den Brink

Programma intocht Sinterklaas Rhenen op 18 november 2023

15 oktober 2023 om 06:00 Evenementen Tips van de redactie

RHENEN Sinterklaas zet dit jaar op zaterdag 18 november voor het eerst voet op Rhenense bodem. De intocht van de goedheiligman is die middag eerst in Elst. Later die dag is ook de intocht in het centrum van Rhenen.

De landelijke intocht van de Sint en zijn gevolg is dit jaar in Gorinchem. Honderden kinderen staan daar waarschijnlijk op Sinterklaas te wachten om hem een warm onthaal in Nederland te geven. Direct na het ontvangst breekt voor de Sint een drukke tijd aan met intochten verspreid door het hele land.

EERST NAAR ELST

Zo reist hij dus al snel door naar de gemeente Rhenen. Daar is eerst vanaf 14.00 uur het feestelijke ontvangst in Elst waar Sinterklaas en de Pieten per boot arriveren bij het Ingense veer. Dan maakt de Sint en zijn gevolg een rondje door het dorp waar, zoals de traditie dat wil, ongetwijfeld weer veel publiek langs de route staat om bij het Pietenhuis te arriveren. De Elsterse kapel Crescendo zorgt ook dit jaar weer voor de vrolijke noot. Het Sinterklaasfeest in Elst duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Veel rusten is er daarna niet bij, want vanaf 17.30 uur staat de intocht in het centrum van Rhenen gepland. Sinterklaas en zijn Pieten komen dus niet aan per boot. De intocht door het centrum wordt begeleid door een groot Pietenorkest. De tocht eindigt dit jaar op het plein voor de Cunerakerk.

MEER SINTERKLAAS IN RHENEN

Behalve de intochten zijn er nog meer Sinterklaasactiviteiten gepland in Rhenen. Zo zijn er bij Bollee Events aan de Grebbeweg twee Sinterklaasshows: eentje op zondag 26 november en eentje op woensdag 29 november. Voor de organisatie hebben Jumbo Mostert Rhenen en Inpetto Events de handen ineen geslagen. Beide shows beginnen om 15.00 uur.

De Sinterklaasshow van Sint & Friends is bedacht door Van den Brink en tourt jaarlijks langs meer dan tachtig locaties. De show in Rhenen wordt speciaal voor Rhenen ontwikkeld met bekende gezichten uit de stad. ,,Stilzitten tijdens de show is geen optie. Tijdens een spannende vlotte verhaallijn gaan we dansen, spelen we interactieve spellen en ontvangen we natuurlijk de échte Sinterklaas.”

Bij Jumbo Mostert kun je sparen voor korting op tickets en de liedjes van Sint & Friends zijn nu al te beluisteren op Spotify met hun gloednieuwe album Sinterklaas is de Baas.

Kijk hier voor meer informatie over de intocht van Sinterklaas in Veenendaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie