Johan van den Essenburg (links) en wethouder Dylan Lochtenberg vertellen op het stadsstrand over Festival ZAND.
Johan van den Essenburg (links) en wethouder Dylan Lochtenberg vertellen op het stadsstrand over Festival ZAND. Sasha UIshakova

Divers programma Festival ZAND: ‘Stadsstrand Veenendaal uitgelezen plek voor dit evenement’

6 juni 2023 om 14:44 Evenementen

VEENENDAAL Op het stadsstrand wordt in het weekend van 16, 17 en 18 juni Festival ZAND gehouden. Het festival begint op vrijdag om 21.00 uur met Klassiek in het ZAND en op zaterdag is er een dag- en avondvullend programma. Zondag 18 juni is het Vaderdag, dan kunnen vaders er hun hart ophalen tijdens Vaders in het ZAND. De organisatie van het festival is in handen van Stichting ALive!

Wethouder Dylan Lochtenberg en ondernemer Johan van den Essenburg vertellen op een zonovergoten stadsstrand dat zij uitkijken naar het evenement. Lochtenberg: ,,Ik ben trots als ik zie hoe Stichting ALive! met de steun van lokale ondernemers een evenement als Festival ZAND neerzet. Het stadsstrand is daarvoor natuurlijk de uitgelezen plek. Het is net als Festival ZAND iets dat ooit door inwoners werd geïnitieerd. Niet zo vreemd dat het stadsstrand onlangs een prijs won voor Meest Inspirerende Binnenstadsproject.”

INSPIRERENDE PLEK

Johan van den Essenburg is directeur van Ingenious, het bedrijf dat het stadsstrand ontwikkelde tot wat het nu is. Ook hij is trots op de levendige plek die in samenwerking met de gemeente werd gerealiseerd en is zelf regelmatig op het stadsstrand te vinden. ,,Er valt hier elke dag van het jaar wel iets te beleven”, zegt hij. ,,Mooi dat Festival ZAND deze plek omarmt en als podium gebruikt! Wij zijn al sinds vorig jaar in gesprek met Stichting ALive! over hoe wij als maker van deze plek een verschil kunnen maken voor het festival, zijn bezoekers en dus de inwoners van Veenendaal. Ik sprak daarover met Wim van Vreeswijk, directeur van De Vree & Sliepen en echte Veenendaler. Hij realiseert voor ons momenteel twee bouwprojecten die Brouwerspoort compleet zullen maken. We waren het al snel eens: we besloten samen juist een bijdrage te leveren aan het zaterdag- en zondagprogramma. Voor ons beiden een prachtige manier om maatschappelijke bij te dragen.”

JONG TALENT EEN KANS GEVEN

Op zaterdagochtend 17 juni treden de koperblazers van het Codart Brassensemble op en ’s avonds brengt zangeres Magda Mendes het publiek in vervoering. Daarna kan het publiek meezingen met de Golden Earring Undercoverband. Van den Essenburg: ,,André Heuvelman van Stichting ALive! zet zich keihard in om jong talent een kans te geven. Juist op zaterdag biedt Festival ZAND dat jonge talent een podium. Als professionals op ons vakgebied weten maar al te goed dat het ontdekken en ondersteunen van talent de basis is voor de toekomst.” 

Wethouder Lochtenberg knikt instemmend en besluit met: ,,De gemeente levert net als voorgaande jaren graag een bijdrage aan het festival. Cultuur brengt mensen bij elkaar, muziek zorgt voor verbinding. Graag tot ziens tijdens Festival ZAND!”

Meer informatie op www.facebook.nl/klassiekaandegriftveenendaal 

door Lilian Steensma

Lilian Steensma
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie