Afbeelding
Astrid Meyer

Herinrichting Stadsstrand bijna afgerond

25 november 2021 om 19:20 Overig

VEENENDAAL Zand, water en speeltoestellen. Nu de bouw van het strandpaviljoen bijna is afgerond en deze aan de binnenzijde hun inrichting krijgen, is ook de herinrichting van het Stadsstrand zichtbaar. Naast een plekje om te spelen is er tevens een trapje naar het water gebouwd om meer een strandbeleving te maken.

,,Het water is meer betrokken bij het Stadsstrand. Dit moet ook een leuke plek zijn om op het trapje te gaan zitten. Het geeft wat verkoeling in de zomer en maakt de Brouwersgracht onderdeel van het Stadsstrand’’, meent wethouder Engbert Stroobosscher. 

De laatste treden moeten nog geplaatst worden en tussen de boulevard en het zand ligt nu nog zwart zand. Hier is een grasrand gepland; wat meer zichtbaar groen in het centrum. Aan de andere zijde is het beeld compleet van een strandpaviljoen met kleurrijke gevelbekleding. Hier zijn eetgelegenheden gepland en de woningen daarboven hebben verschillende grote balkons.

GEEN OPENING Langs het strand zijn terrassen gebouwd en in het zand zijn houten speeltoestellen geplaatst. Naast enkele schommels en nestschommel een groot speeltoestel. Hier kunnen kinderen straks naar hartenlust klimmen, klauteren, balanceren en van de glijbaan. 

De wethouder had de nieuwe speelplek in het midden van het centrum graag feestelijk geopend, maar denkt dat dit nu niet de tijd daarvoor is. Wel vindt hij dat er later nog een officieel moment moet komen om het nieuwe Stadsstrand op een passende wijze in gebruik te nemen. De kinderen die aan de hand van hun ouders door het centrum lopen kijken wachtend voorbij de hekken, hopend dat deze snel aan de kant gaan en zij in het zand en op de toestellen kunnen gaan spelen.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie